Juffrouw Toertjes logo
risoni-spinazie-kaas-blog-02

Risoni met venkel, spinazie en gorgonzola

Waar zitten de liefhebbers van blauwe kaas? 🙋‍♀️

De groentjes zijn een perfect tegengewicht voor de rijke smaak van de kaas. We love it!

Je hebt een zachte ‘dolce’ en meer pittige ‘piccante’ Gorgonzola. Ik kies meestal voor de meer doorsmakende variant. Ook zo voor dit gerecht, maar experimenteer wat jij het lekkerste vindt.

Ingrediënten

2 personen
  • 180 g risoni
  • 1 zoete ui, in fijne halve maantjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 venkel, in stukjes gesneden
  • 100 g babyspinazie
  • 100 g gorgonzola, in blokjes gesneden
  • 30 ml melk
  • handvol pistachenootjes, gehakt

Stappen

Stoof de ui en de knoflook op laag vuur gaar. Voeg, eens de ui zacht is (na ongeveer een kwartiertje) de venkel toe en een klein scheutje water. Laat ook de venkel garen op laag tot middelhoog vuur. Reken hiervoor een dik kwartier. Kruid met peper en zout van de molen. Het is de bedoeling dat de venkel niet plat gegaard is, maar dat deze nog een kleine ‘bite’ heeft.

Kook intussen de risoni gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.

Als de groenten gaar zijn, voeg je de risoni toe, samen met de melk en de gorgonzola. Laat de kaas smelten en roer alles goed door elkaar. Roer op het einde de babyspinazie door de risoni en de groenten en laat deze slinken.

Schep de risoni op de borden en werk af met de pistachenootjes.

 

Wist je dat?

Ik vind dit een prima gerechtje om zo te eten. Voeg je toch graag iets toe, dan past de zoute smaak van prosciutto of gerookte zalm hier goed bij.

Grote kaas fan? Doe voor je serveert wat extra blokjes gorgonzola op het bord. Door de warmte zal deze nog licht smelten.

Gorgonzola draagt een AOP label. Enkel de kazen die in een streng afgebakende productiezone zijn gemaakt, daar geaffineerd en voor verkoop verpakt zijn, mogen zich Gorgonzola noemen. Of je het nu lekker vindt of niet, je weet per definitie wel dat je kwaliteit in huis haalt.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?