Juffrouw Toertjes logo
Romige Parelcouscous Met Scampi

Romige parelcouscous met scampi

Parelcouscous, scampi, groentjes en een romig sausje… What’s not to like?

Trust me, dit is een ‘keeper’.

Snel klaar, boordevol smaak en bovendien eentje dat je op het einde van de week kan ‘inplannen’. De ‘verse’ ingrediënten zijn geschikt om even in de frigo te bewaren, dus een toppertje voor op donderdag me dunkt 😉

 

Ingrediënten

2 personen
  • 10 a 12 scampi
  • 130 g parelcouscous
  • 1 courgette in halve maantjes gesneden
  • 1/2 zoete ui fijn gesneden
  • 1/2 broccoli gaar gestoomd
  • 1 handvol kerstomaatjes doormidden gesneden
  • 20 g peterselie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 teentje knoflook doormidden gesneden
  • 100 g philadelphia roomkaas
  • 10 g parmezaanse kaas
  • geroosterde pijnboompitten
  • 1/2 citroen
  • peper, zout, paprika poeder

Stappen

Gaar de couscous zoals aangegeven op de verpakking.

Maak het sausje door de roomkaas, peterselie, fijngesneden knoflook, parmezaan, peper en zout in het hakmolentje te mengen. Zet opzij voor later.

Maak de scampi schoon, verwijder het darmkanaal en dep droog.

Stoof de zoete ui aan in een grote pan met wat olijfolie. Voeg de courgette toe en bak aan. Voeg na 3 minuten de gare broccoli toe en warm door. Roer er de parelcouscous door, samen met de kerstomaten en het sausje.  Zet het vuur uit.

Verhit in een andere pan de olijfolie samen met de knoflook (doormidden gesneden). Bak in deze olie de scampi aan. Kruid ze met fleur de sel en paprikapoeder. Draai om en bak ook de andere kant gaar. Let wel dat je ze niet te lang in de pan laat, anders worden de scampi taai.

Roer de parelcouscous nog een laatste keer door. Leg er de scampi op en werk af met bieslook, geroosterde pijnboompitten en eventueel wat extra parmezaanse kaas.

Wist je dat?

Geen fan van scampi? Wat gerookte zalm gaat hier ook uitstekend bij, of een stukje gegrilde kip? Why not!

Nog een restje babyspinazie of rucola, roer het er gerust door, want dit smaakt er ook erg lekker bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?