Juffrouw Toertjes logo
Romige pasta met paprika, spinazie en gerookte zalm.jpg

Romige pasta met paprika, spinazie en gerookte zalm

Quick and easy, that’s the way I like it… toch op een doordeweekse dag, wanneer koken voor een hongerige bende steeds aanvoelt als een raceke tegen de klok.

Deze pasta checkt al de box’kes en je blijft zo de HANGRY mood voor.

Snel klaar, weinig ingrediënten, boordevol smaak en niet al te veel afwas (ook niet onbelangrijk). Bij deze dan ook een welgemeende dankjewel aan mijn wederhelft om elke avond de opkuis voor je rekening te nemen ❤️.

Ingrediënten

2 personen
  • 1 rode paprika, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden (het binnenste niet gebruiken indien dit te veel zaadjes bevat)
  • 100 g baby spinazie
  • 2 trostomaten, van de pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
  • 170 g pasta
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuifje zout en zwarte peper van de molen
  • 2 el Boursin® Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden (opgehoogd)
  • 2 el fijngesneden bieslook of peterselie

Stappen

Stoof de paprika- en courgetteblokjes met wat olijfolie aan in een grote pot. Voeg ook de look toe, samen met het paprikapoeder, de gedroogde basilicum en een snuif zout.

Laat op een zacht vuurtje gaar worden.

Kook intussen de pasta al dente in ruim gezouten water.

Laat de jonge spinazieblaadjes bij de groentjes slinken. Doe dit handje per handje. Voeg 2 el Boursin Cuisine toe aan de groentjes.

Giet de pasta af en houd 2 sauslepeltjes van het pasta kookvocht apart.

Roer het achtergehouden pastakookvocht, samen met de pasta door de romige groentensaus en doe er tot slot de tomatenblokjes en de in reepjes gesneden gerookte zalm bij.

Werk af met wat fijngesneden bieslook of peterselie en zwarte peper van de molen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Juffrouw Toertjes logo

RECEPTEN

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?