Krieltjessalade zalm-3382

Salade met krieltjes, asperges en zalm

Krieltjes en asperges. Combineer die twee producten in een gerechtje en dan weet je dat het echt volop lente is.

Hoewel ik eigenlijk niet zo een grote fan ben van die schatjes-van-patatjes, kan een krieltje me zo nu en dan wel bekoren.

Gecombineerd met de zachte smaak van asperges, het zoute van de warmgerookte zalm en de pittige mosterddressing wordt dit kommetje een echte lentesalade.

Ingrediënten

2 personen
  • 300 g krieltjes, schoongemaakt
  • ½ broccoli, in roosjes
  • 300 g asperges, geschild en in stukjes van ca. 3 à 4 cm gesneden
  • 1 handvol jonge spinazieblaadjes
  • 6-tal radijsjes, schoongemaakt en in fijne schijfjes gesneden
  • 250 g warmgerookte zalm
  • 2 el verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 2 el bieslook, fijngesneden

Voor het sausje

  • 1 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el Griekse yoghurt

Stappen

Roer voor het sausje alle ingrediënten door elkaar en kruid met peper en zout van de molen. Zet opzij.

Kook de krieltjes gaar in ca. 13 à 15 minuten. Laat ze even afkoelen en pel de krieltjes. Snijd in kwartjes en leg deze in een ruime schaal.

Stoom de broccoliroosjes gaar in 4 à 5 minuten. Let op : time is of the essence hier, want we willen geen platgekookte broccoli. Spoel onmiddellijk af onder koud stromend water.  Laat goed uitlekken en voeg deze bij de aardappeltjes.

Spoel de pot even uit en breng opnieuw water aan de kook. Voeg de asperges toe en zet het vuur een beetje lager. Kook de asperges in ca. 5 minuten tot ze gaar, maar nog wel knapperig zijn.  Doe ook de asperges bij de aardappels, samen met de radijsjes en de spinazieblaadjes.

Meng het mosterdsausje onder de krieltjessalade en hussel alles voorzichtig door elkaar. Kruid eventueel bij met nog wat extra zwarte peper. Pas op met het zout, aangezien de warmgerookte zalm ook nog wat zout aan het gerecht zal toevoegen.

Verdeel de snippers warmgerookte zalm over de salade en werk af met de verse kruiden.

Eén reactie

  1. Eens je de perfecte gaartijd van de krieltjes, broccoli en asperges ‘beet’ hebt is dit een fantastisch lekker gerechtje 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?