Scampikoekjes-v2-4415

Scampikoekjes met rijstnoedelsalade

De Aziatische keuken… ik eet het super graag, maar ik heb het niet in de vingers.

Groot was dan ook mijn verbazing (en die van mijn huisgenoten) toen bleek dat dit receptje echt wel een topper bleek te zijn.

Pittige scampikoekjes, knapperige groentjes en rijstnoedels met een frisse dressing.

Ingrediënten

2 personen

Voor de scampikoekjes

  • 250 g gepelde scampi
  • 1/2 el rode currypasta
  • 1 eitje
  • 1 lenteui
  • 1 el panko
  • 1 tl bloem
  • 1/2 teentje look, gehakt
  • 1/2 tl paprikapoeder

Voor de noedelsalade

  • 120 g rijstnoedels
  • 1 el sojasaus
  • 1 el zoete chilisaus
  • het sap van 1 limoen
  • 1/2 chilipeper, fijngesneden
  • 1 tl koriander vers, gehakt
  • 1 tl munt vers, gehakt
  • 1/2 tl sesamolie
  • 200 g bimi, schoongemaakt, gaar gestoomd
  • 150 g peultjes, geschoond en gegaard
  • 75 g diepvriesdoperwtjes, gegaard
  • 2 mini komkommers, in schuine schijfjes gesneden

Voor erbij : kewpie mayonaise, sriracha saus, verse kruiden, gehakte gezouten pindanootjes

Benodigdheden

hakmolen

Stappen

Doe voor de scampikoekjes alle ingrediënten in de hakmolen. Laat draaien tot je een soort van scampigehakt krijgt.

Verhit wat rijstolie in een pan met antikleeflaag en maak – met behulp van 2 eetlepels – koekjes van het scampigehakt. Bak op matig vuur gaar.

Kook de rijstnoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en doe ze in een ruime schaal.

Meng voor de dressing de sojasaus, de zoete chilisaus, het limoensap en de sesamolie door elkaar. Voeg ook de chilipeper toe. Meng de dressing onder de rijstnoedels.

Serveer de rijstnoedels met de groenten. Schep er de scampikoekjes bij en werk deze af met wat kewpie mayonaise en sriracha saus, verse kruiden en wat pindanootjes.

Wist je dat?

Kewpie mayonaise is een Japanse mayonaise en is iets lopender dan gewone mayonaise. De smaak is ook iets voller. Je kan dit sausje intussen in de meeste supermarkten terugvinden. Probeer er eentje op de kop te tikken, samen met de heerlijk pittige srirachasaus maken ze dit gerechtje echt af.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scampikoekjes met rijstnoedelsalade

Pittige scampikoekjes, knapperige groentjes en rijstnoedels. De volle smaak van Kewpie mayonaise met de heerlijk pittige srirachasaus maken dit gerechtje af.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?