Lasagne Stoffels - Blog-4473

Snelle veggie lasagne

Comfortfood, tsjokvol groentjes, boordevol smaak en nog eens snel klaar ook? Say no more!

Een dampende schotel vegetarische lasagne is altijd een goed idee als je het mij vraagt!

Deze maakte ik met de kant-en-klare “Toma’Amoris” tomatensaus van Stoffels. Een saus gemaakt van de tomaatjes uit de serres van Stoffels Tomaten. De smaak van zomerse tomaatjes in een potje, afgekruid met een draai van de pepermolen… Meer moet dat niet zijn.

Ingrediënten

3 personen
  • 150 g shiitake, in stukken gesneden
  • 250 g gemengde champignons, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 100 g verse jonge spinazie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 pot Toma’Amoris saus van Stoffels Tomaten
  • 200 g verse pastavellen
  • 100 g ricotta
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 250 ml halfvolle melk
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 3 a 4 opgehoogde el vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 tl oregano, gedroogd
  • 1/2 tl tijm blaadjes geritst
  • versgeraspte nootmuskaat

Benodigdheden

ovenschaal, antikleefpan, sauspannetje

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Bak de shiitake en de andere champignons, samen met het teentje look in een antikleefpan in een klein scheutje olijfolie aan. Voeg ook de gedroogde oregano en de verse tijmblaadjes toe en laat bakken. Kruid pas met peper en zout van de molen van zodra het meeste vocht uit de champignons is verdampt.

Giet over in een schaaltje en roer er de ricotta door.

Veeg de pan schoon met een stukje huishoudrol en laat de spinazie slinken in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout van de molen en wat versgeraspte nootmuskaat.

Smelt intussen in een sauspannetje de boter op matig vuur. Voeg de bloem toe. Roer de boter en de bloem goed door elkaar en laat deze roux garen tot er een zoete koekjesgeur vrijkomt. Voeg dan geleidelijk de melk toe, terwijl je het geheel doorklopt en een glad mengsel krijgt. Roer geduldig tot de saus pruttelt en je een mooi gebonden geheel krijgt. Zet het vuur uit en roer 3 flinke eetlepels Parmezaanse kaas door de saus. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout van de molen.

Lepel wat van de Toma’Amoris saus op de bodem van de ovenschaal.

Schik hierop wat blaadjes lasagne zodat de bodem is bedekt.

Schep hier de helft van het champignonmengsel over, gevolgd door opnieuw lasagneblaadjes.

Lepel rijkelijk Toma’Amoris saus over de lasagnebladen. Verdeel de spinazieblaadjes over de tomatensaus, samen met de resterende Parmezaanse kaas.

Schik opnieuw lasagnebladen op de saus, gevolgd door de overgebleven champignons en het restje Toma’Amoris saus.

Leg de laatste lasagneblaadjes over de saus en verdeel er tot slot de kaassaus over. Bestrooi met de geraspte mozzarella en laat het geheel nog een 25-tal minuten garen in de voorverwarmde oven.

Zet de oven de laatste minuten op grillstand voor een mooi goudbruin korstje.

Wist je dat?

Serveer de lasagne met knapperig vers brood en een groene salade met verse kerstomaatjes.

Net als bij Stoffels Tomaten, zijn wij hier ook zot van tomaatjes.

En deze smaken – laat ons eerlijk zijn – het allerbeste in de zomer.

Stoffels Tomaten heeft hierop iets bedacht en bracht een nieuw product op de markt. Toma’Amoris saus.

Op het einde van de zomer verwerken ze hun tomaten tot een rijke basissaus. Er gaat geen enkel tomaatje verloren, want ook moeders-minder-mooie-tomaatjes gaan de saus in. En zo kan je ook in de winter genieten van een lekkere volle en pure tomatensaus. Win-win noem ik dat.

Voorlopig kan je de Toma’Amoris saus enkel bestellen via de webshop van Stoffels Tomaten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snelle veggie lasagne - Juffrouw Toertjes

Comfortfood, tsjokvol groentjes, boordevol smaak en nog eens snel klaar ook? Say no more!

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?