Snelle viscurry

Snelle viscurry

Een curry is altijd een goed idee.
En wat maakt van deze dan een top idee…? Deze curry is in een mum van tijd klaar!
Een snelle curry? Hoe dan? Ik neem een shortcut en kies voor kant-en-klare currypasta.
Want weet je, soms moeten we het op een doordeweekse dag niet moeilijker maken dan het is, toch?

Ingrediënten

2 personen
  • 200 g zalmfilet
  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 1 kleine broccoli, in roosjes gesneden en gestoomd
  • 200 g peultjes, schoongemaakt en 2 minuutjes gegaard
  • 1 rode paprika, geschild en in hapklare brokken gesneden
  • 1 ui, in halve maantjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 lente ui, in ringetjes gesneden
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • sap van 1/4 limoen
  • 1/2 potje rode curry pasta (vb. Delhaize)
  • 200 ml kokosmelk uit blik

Voor erbij : rijst, gehakte gezouten pindanootjes, geroosterde uitjes, chiliflakes, verse koriander of peterselie

Benodigdheden

Diepe ruime pan of wok

Stappen

Kook de rijst gaar en hou deze warm.

Snij de vis in blokjes van ongeveer 4 cm.

Giet een weinig rijstolie in een ruime pan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook aan. Kruid met zout. 

Voeg, zodra de ui wat begint te kleuren, de paprika toe.

Voeg na 5 minuten de currypasta toe, samen met het koriander- en paprikapoeder. Roer alles goed door elkaar en kruid met wat peper. Laat de currypasta kort meebakken zodat de aroma’s vrijkomen. 

Giet de kokosmelk bij de currypasta. Voeg de overige groenten toe, samen met het limoensap en meng alles goed door elkaar. Leg de blokjes vis op de groenten en kruid met peper en zout van de molen. Zet het deksel op de pan en laat de vis nu 5 minuten garen op middelhoog vuur. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en laat de vis nog even verder garen. Dit duurt nog een 3 a 4 minuutjes. 

Serveer de viscurry met wat rijst. Werk je bord af met wat crunchy nootjes, geroosterde uitjes, lente ui, chiliflakes voor de extra heat en wat verse peterselie of koriander voor de liefhebber.

Wist je dat?

Ik heb altijd een potje kant en klare rode curry pasta van Delhaize in de voorraadkast staan. 

Rode curry is een milde curry. Heb je het graag wat pittiger, voeg dan nog wat sriracha saus of chiliflakes toe. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?