Juffrouw Toertjes logo
spaghetti-kerstomaten-03

Spaghetti met romige tomatensaus

Een super easy en snel klaar pastaatje… dat mocht niet ontbreken op de blog.

Al heb ik wel een tijdje getwijfeld of ik dit wel zou opnemen… net omdat het zo easypeasy is.

Maar, sinds kort kookt manlief op dinsdag. En voor hem is simpel en snel klaar echt wel the way to go als het op eten maken aankomt… dus bij deze is de kans groot dat dit bordje één van de komende weken voor mijn neus zal staan. Of ik dat erg vind? Helemaal niet!

 

 

Ingrediënten

2 personen
  • 180 g pasta
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400g)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje look
  • 1/2 tl oregano
  • 4 el room
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • handvol kerstomaten (doormidden gesneden)

Voor erbij: buffelmozzarella, Parmezaanse kaas, chiliflakes en een rucolaslaatje met pijnboompitjes

Stappen

Stoof de ui en de knoflook aan in een scheut olijfolie. Giet er het blik gepelde tomaten bij en voeg ook de oregano toe, samen met wat zout en peper en van de molen.

Laat ongeveer 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Mix de tomatensaus met de staafmixer of in de blender tot je een gladde saus bekomt.

Kook intussen de pasta gaar en maak het rucolaslaatje.

Zet de saus op een zacht vuurtje en voeg de room en de Parmezaanse kaas toe. Doe als laatste de kerstomaatjes mee in de saus en warm deze nog kort door. Kruid de saus af met chiliflakes en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Meng de pasta onder de saus. Als je wil kan je nog wat van het kookvocht toevoegen voor een extra glans.

Verdeel de pasta over de borden, geef er wat mozzarella bij en werk af met extra Parmezaanse kaas en een rucolaslaatje.

Wist je dat?

De Italianen zeggen : “de pasta wacht niet op de gasten, de gasten wachten op de pasta“.

Zorg er dus voor dat van zodra de pasta is gekookt, jouw hongerige tafelgenoten aan tafel zitten. Het is niet de bedoeling dat de kerstomaatjes platgekookt zijn. Ze moeten nog wat ‘bite’ hebben, dan zijn ze het lekkerst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Juffrouw Toertjes logo

RECEPTEN

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?