Zalm pestosaus

Zalm in pestoroom

Een heerlijk stukje zalm, homemade pesto als basis voor een lekker romig sausje, pasta en een asperge slaatje, dat klinkt toch als muziek in de oren?

Ingrediënten

2 personen

Voor de pesto

  • 20 g basilicum
  • 1 klein teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 20 g pijnboompitten, geroosterd
  • snuifje fleur de sel
  • 4 el extra vergine olijfolie

Voor de aspergesalade

  • 100 g fijne groene asperges
  • 200 g kerstomaten
  • 10 zwarte olijven in fijne ringetjes gesneden
  • handvol rucola
  • 1 el balsamico
  • geroosterde pijnboompitten

Voor erbij : 2 zalmfilets, 1/2 citroen, 6 el culinaire room, volkoren pappardelle

Benodigdheden

hakmolen

Stappen

Schep alle ingrediënten voor de pesto in de hakmolen en laat draaien tot je een smeuïge textuur krijgt. Zet opzij.

Kook de pappardelle gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houdt warm in de pot met een scheutje olijfolie en kruid met wat peper en zout van de molen.

Bak de asperges in wat olijfolie in vijf minuten beetgaar. Kruid met peper en zout van de molen. Meng de asperges met de kerstomaten, de olijven, de rucola en wat pijnboompitten. Werk af met een scheutje balsamicoazijn, extra vergine olijfolie en peper en zout van de molen.

Bak de zalm gaar in een antikleefpan.

Meng intussen in een steelpannetje de culinaire room tot er zich belletjes vormen aan de zijkant van de pan. Voeg 2 eetlepels pesto en een eetlepel water toe. Meng alles goed.

Schep een stuk zalm op het bord, voeg wat pestoroomsaus toe. Verdeel de aspergesalade en serveer met wat volkoren pappardelle.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?