Juffrouw Toertjes logo
Zalm Bieten tzatziki-vierkant-2

Zalm met bietjestzatziki

Alles wat roze is, scoort altijd redelijk goed bij onze kleine meid.

En sinds ze ontdekt heeft dat rode biet, je tong een heel leuk kleurtje geeft, is dit haar favoriete groente. Hoog tijd dus om daar nog eens iets mee te doen.

Ik ging op zoek naar een origineel sausje voor bij de andere roze ster van dit gerecht, zalm en het werd bietjestzatziki.

Wat mij betreft een heerlijke combi. Heel benieuwd wat jij er van vindt.

Ingrediƫnten

2 personen

Voor de bietjestzatziki

  • 100 g geraspte verse bietjes
  • 150 g Griekse yoghurt (10%)
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1 el verse dille

Voor erbij

  • 300 g verse zalm
  • groene groenten
  • Naanbrood

Benodigdheden

rasp

Stappen

Rasp de bietjes en meng deze met de Griekse yoghurt, de geraspte knoflook, het komijnpoeder en flink wat peper en zout van de molen. Roer er de verse dille door en werk af met een scheutje kwaliteitsvolle olijfolie. Zet opzij voor later gebruik.

Bak de zalm aan in een pan met antikleeflaag op middelhoog vuur.

Warm de naanbroodjes op zoals aangegeven op de verpakking.

Serveer de zalm met groene groenten, het naanbrood en de bietjestzatziki.

Wist je dat?

Zalm is een vette vissoort. Ik bak deze steeds in een pan met antikleeflaag en gebruik hiervoor nooit extra olie. Je zal zien dat de vis sowieso al wat vet verliest tijdens het bakken.

Gebruik voor deze tzatziki echt wel verse bietjes en niet de voorgekookte. Zowel naar smaak als in textuur maken deze echt een verschil voor dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?