Juffrouw Toertjes logo
Zalmspiesjes couscous

Zalmspiesjes met couscoussalade

Lange leve de ruime schalen, gevuld met lekkere maaltijdsalades!

Tsjokvol groenten en op smaak gebracht met verse kruiden. That’s the way I like it.

De lente maken we dit jaar wel zelf!

Ingrediƫnten

2 personen

Voor de couscoussalade

  • 75 g couscous
  • 1/2 tl groentebouillonpasta
  • 1 rode paprika, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 komkommer (het binnenste waterige gedeelte verwijderd en in blokjes gesneden)
  • 15-tal zwarte olijven, in fijne ringetjes gesneden
  • 25-tal kerstomaatjes, doormidden gesneden
  • handvol jonge spinazie, grof gesneden
  • 1/2 blikje kikkererwten, afgespoeld en drooggedept
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl za’atar
  • 1/2 tl ras el hanout

Voor de kruiden-yoghurt

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 10 g peterselie, fijngesnipperd
  • 10 g bieslook, fijngesneden
  • 5 g basilicum, fijngesneden
  • 5 g dille, fijngesneden
  • 5 g munt, fijngesnipperd
  • 1/4 tl gedroogd oreganopoeder
  • 1 flinke tl citroensap
  • scheutje extra vergine olijfolie

Voor de zalmspiesjes

  • 300 g zalm in blokjes gesneden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 citroen in schijfjes

Benodigdheden

antikleefpan, bakplaat of ovenschaal

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.

Leg de kikkererwten in een ovenschaal en meng ze met 1 el olijfolie, de za’atar kruiden, het paprikapoeder, ras el hanout en peper en zout van de molen. Meng goed en zet in de oven gedurende 20 minuten.

Gaar intussen de couscous. Maak daarvoor een bouillon door 120 ml kokend water te mengen met 1/2 tl bouillonpasta. Giet de bouillon over de couscous, meng er een flinke scheut olijfolie door. Roer alles goed en laat afgedekt een 5-tal minuten wellen.

Meng de yoghurt samen met de kruiden, het citroensap en peper en zout van de molen door elkaar. Werk af met een scheutje olijfolie.

Doe voor de salade alle gesneden groenten in een ruime kom.

Rijg de zalm en de citroenschijfjes aan een prikker. Kruid de zalmspiesjes met zout van de molen en paprikapoeder.

Bak de zalmspiesjes op middelhoog vuur in een antikleefpan tot deze net gaar zijn, maar nog mooi rose en sappig vanbinnen.

Meng de groenten en de couscous onder elkaar. Strooi de krokante kikkererwten over de salade. Werk af met een scheut olijfolie, het sap van 1/4 citroen en kruid eventueel bij met peper en zout van de molen.

Lepel wat van de kruidenyoghurt op een bord. Doe hetzelfde met de couscoussalade en leg er een zalmspiesje bij.

Wist je dat?

Het is belangrijk om de kikkererwten af te spoelen om overtollig zout te verwijderen. Het is niet nodig om de velletjes te verwijderen, wel om de kikkererwten goed droog te deppen met behulp van een schone doek of wat keukenpapier. Zo kan je de kikkererwten krokant bakken en voegen ze een krokante toets toe aan de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?