Juffrouw Toertjes logo
Flapjes

Bladerdeegflapjes met zomerfruit

De zomervakantie staat voor de deur… Het mooie weer is ook ein-de-lijk van de partij.

Tijd om te genieten van een picknick of een vieruurtje in de zon.

Wat dacht je van een heerlijk homemade bladerdeegflapje gevuld met nectarine en framboos?

Klaar in no-time en dankzij Pure Via Patisserie ook nog eens laag in suikers.

Ingrediënten

4 flapjes
  • 4 vierkante velletjes bladerdeeg (+/- 13 cm)
  • 1 nectarine
  • 10-tal frambozen
  • 1 el Pure Via Patisserie (alternatief voor suiker) + extra om te bestrooien
  • 1 tl amandelpoeder
  • 1 eitje, losgeklopt
  • 1/2 tl vanille extract
  • amandelschilfers

Voor de afwerking (optioneel, maar wel lekker): 30g gesmolten witte chocolade, een flinke el pistachepasta

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Snijd de nectarine in kleine blokjes. Doe deze in een steelpannetje, samen met een eetlepel water, Pure Via Patisserie en het vanille extract. Roer alles door elkaar en laat de nectarine gedurende vijf minuutjes op een middelhoog vuur stoven. De nectarine mag zeker nog wat beet hebben.

Zet na vijf minuten het vuur uit en roer de frambozen onder de nectarine. Giet over in een kommetje en laat wat afkoelen.

Neem nu de velletjes bladerdeeg erbij. Bestrooi elk velletje met wat amandelpoeder.

Verdeel er het nectarine-frambozenmengsel over. Vouw de flapjes dicht, zodat je een driehoekje krijgt. Druk de zijkanten nog even aan met een vork zodat de naden goed gesloten zijn. Bestrijk de bovenkant van het flapje met losgeklopt ei. Strooi er wat Pure Via Patisserie en amandelschilfers over.

Bak de flapjes in de voorverwarmde oven gedurende 18 tot 20 minuten of tot de flapjes mooi goudbruin kleuren.

Haal de flapjes uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Werk de flapjes naar smaak af met wat gesmolten witte chocolade en pistachepasta.

Kleine tip van mij voor jou: de chocolade en pistachepasta stollen niet, dus als je de flapjes mee op verplaatsing wil nemen, werk je ze best ter plaatse af. Gebruik in dat geval witte chocoladeschilfers in plaats van gesmolten chocolade.

Wist je dat?

Witte chocolade smelten : de chocolatiers zullen me verwensen, maar omdat het hier maar een ieniemienie beetje chocolade is dat je moet smelten, kies ik voor de magnetron. Smelt de chocolade in een kommetje op 700 à 800 W met intervallen van 20 sec. Roer elke keer goed om tot de chocolade is gesmolten en er geen klontertjes meer zijn.

Zoet-zoeter-zoetst is niet altijd ’the best way to go’.

Als ontbijt heb ik deze flapjes het liefst zonder de witte chocolade en pistachepasta. Als tussendoortje of afsluiter van een gezellige lunch mag het wel dat ietsje meer zijn.

Om de vulling wat zoeter te maken kies ik voor Pure Via Patisserie, alternatief voor suiker. Je proeft hier geen verschil met traditionele suiker, pinky promise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?