Granola Lieve x FoodLove-mosterd granola - lang

Mosterdgranola

Mosterdgranola? Say what?

Deze granola strooi je niet in je ontbijtkom – alhoewel, wakker zal je gegarandeerd zijn ????, maar wel over je favoriete apero dip, als extra crunch over je salade of in je kom soep.

Een crunchy toets is voor mij echt wel een must. De structuur kan een gerecht maken of ‘kraken’ (pun intended).

Onlangs las ik over voorkeursmaken en -texturen een interessante post van Annelies van @eenlepeltje lekkers en een boek dat ze gelezen had. Dit staat vanaf nu op mijn ‘must-read’ lijstje.

Ingrediënten

  • 50 g havervlokken
  • 50 g havermout
  • 40 g hazelnoten, gehakt
  • 60 g pompoenpitten
  • 60 g zonnebloempitten
  • 25 g sesamzaadjes
  • 2 el mosterd
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • peper en zout

Benodigdheden

ovenschaal of bakplaat, bekleed met bakpapier

Stappen

Verwarm je oven voor op 150 graden Celcius.

Stort alle droge ingrediënten op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal. Meng er de mosterd, kurkuma en kokosolie door en kruid met zout en flink wat zwarte peper. 

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. 

Ga even met een vork door de granola wanneer deze net uit de oven komt en laat verder afkoelen en uitharden op een rooster. 

Wist je dat?

Bewaar de granola in een luchtdicht afgesloten pot. 

What a feeling: hoe textuur onze smaak beïnvloedt @Een Lepeltje Lekkers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?