Paprikadip

Summer is here! Dat betekent ook wat meer tijd om lekker te aperitieven. Wat als je vandaag het zoute chipske nu eens vervangt door een lekkere groentendip? Sounds like a plan, niet?

Deze paprika dip oogt niet alleen mooi, hij is nog lekker ook én kidsproof (getest en goedgekeurd door onze jongste telg).

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 75 g cashewnoten 
  • 1 klein teentje look
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl chiliflakes (of minder naar smaak)
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • klein handje verse koriander
  • 3 el olijfolie
  • 1/4 tl honing

Benodigdheden

hakmolen

Stappen

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snijd de paprika doormidden en haal de pitjes eruit. Snijd in grove stukken en leg deze in een ovenschaaltje. Overgiet met 1 el olijfolie en gaar de paprika gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen.

Week de cashewnoten een half uurtje in wat lauwwarm water.

Doe de afgekoelde paprika, samen met de gedroogde kruiden, de noten (uitgelekt), de verse koriander en de resterende 2 el olijfolie in een hakmolentje en laat het draaien tot je een pasta bekomt. Voeg eventueel nog wat extra olie toe voor een smeuïger resultaat. 

Werk het kommetje af met verse koriander (als je dat lekker vindt), wat gehakte cashewnootjes en zwarte sesamzaadjes voor een leuk speels effect. 

Wist je dat?

Deze dip doet het niet alleen goed op de aperotafel, hij is ook prima geschikt als broodbeleg. 

Geen fan van koriander? Laat het dan weg of vervang door bladpeterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?