Juffrouw Toertjes logo
Hazelnootcake met witte chocolade drip

Hazelnootcake met witte chocolade drip

Nootjes, ik ben er dol op!

Hazelnootjes hebben een licht zoete, ietwat romige smaak. Perfect dus om in een cake te verwerken.

Ingrediënten

8 punten

Voor de cake

  • 200 g hazelnootmeel
  • 3 eieren, eigeel en eiwit gesplitst
  • 180 g fijne kristalsuiker
  • 110 g zachte boter (Alpro bakken en braden uit het vlootje)
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • een snuifje zout

Voor de chocolade drip

  • 75 g volle room
  • 150 g witte chocolade, grof gehakt

Benodigdheden

springvorm, diameter 23 cm, met bakpapier bekleed.

Stappen

Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.

Klop de eierdooiers en de suiker door elkaar tot je een lichtgeel mengsel krijgt. Dit duurt zo een dikke 5 minuten. 

Voeg daarna de boter toe en klop goed.

Pas als alles goed gemengd is, mag het hazelnootmeel erbij, samen met het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het snuifje zout. 

Klop in een andere kom de eiwitten op tot stevige pieken. 

Schep met een spatel de eiwitten onder het hazelnootmengsel, tot alles goed is gemengd. Probeer daarbij de eiwitten niet plat te slagen, maar echt te spatelen, zodat je de luchtigheid niet verliest.

Schep het beslag over in de springvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. De bovenkant van de cake moet stevig aanvoelen. 

Laat de cake in de vorm op een rooster afkoelen. Zet daarna even koel weg.

Maak de drip door de room in een klein steelpannetje op te warmen, tot deze langs de rand begint te borrelen. Doe de chocoladebrokken in een warmtebestendige kom en schenk hierover de warme room. Meng tot alles goed is gemengd en je een lopende witte chocoladesaus krijgt.

Laat deze afkoelen tot kamertemperatuur vooraleer je deze over de taart giet. Versier naar wens met bresiliennenootjes, extra chocolade of hazelnootstukjes. 

Wist je dat?

Graag heel zeker van je cake? Test even met een metalen prikker. Prik in het midden van de cake. Geen deegresten aan de pin? Je cake is voldoende gebakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?