Juffrouw Toertjes logo
kruidige havermout met peer en blauwe bessen

Kruidige havermout met peer en bessen

Er is geen ontkomen meer aan… de herfst is in het land.

En dat betekent dat de frisse smoothiebowls worden omgeruild voor warme havermout.

De eerste uit het rijtje is de kruidige havermout met warme peer en een bessencoulis.

De specerijen in de havermout doen je huis van ‘s ochtends vroeg al gezellig lekker ruiken.

Heerlijk toch!

 

Ingrediënten

1 persoon

Voor de havermout

  • 40 g havermout
  • 200 ml plantaardige melk (ik gebruik haver-amandeldrink van Alpro)
  • 50 ml water
  • 1/4 koekkruiden
  • 1/4 kaneelpoeder
  • 1/8 kardemompoeder
  • 1/8 anijspoeder

Voor de coulis

  • 250 g diepvriesbessen
  • 1 el suiker(vervanger) 
  • zeste van 1 biologische sinaasappel

Voor de toppings

  • 1 peer, geschild en in blokjes gesneden
  • 1/8 anijspoeder
  • 1/8 kardemompoeder
  • 1/8 koekkruiden
  • amandelnootjes, grof gehakt
  • handvol verse blauwe bessen

Stappen

Maak de avond voordien de coulis klaar, door de diepvriesbessen, samen met de suiker(vervanger) te verwarmen in een steelpannetje, tot de besjes wat sap beginnen afgeven en je een grove coulis krijgt. Voeg er op het laatste de zeste van de sinaasappel bij. Roer goed en laat alles nog 1 minuutje borrelen.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar de coulis in een goed afgesloten potje in de koelkast. 

De ochtend zelf:

Neem een steelpannetje. Voeg de havermout, samen met de melk en het water toe, samen met de specerijen. Laat gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje garen tot je een dikke pap krijgt.

Stoof intussen de blokjes peer, samen met de specerijen in een pan met antikleeflaag op een laag vuurtje. Voeg een klein scheutje water toe zodat de peer gemakkelijker kan garen. 

Schep de havermout in een kommetje, voeg de gebakken peer toe. Werk af met de verse bessen, een flinke lepel van de coulis en wat nootjes voor een lekkere bite in je ontbijt.

Wist je dat?

De ‘coulis’ bewaart gemakkelijk tot 1 week in de koelkast.

Zijn de minuten in de ochtend kostbaar. Zet dan de avond voordien de havermout, samen met de specerijen in een potje klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?