Apero - Lang

Rode bieten dip

Bij een aperitiefje hoort een lekkere dip. Niks mis met een zelfgekochte hummus op de drukke dagen, maar als ik er de tijd voor heb, maak ik ze graag zelf.

Deze rode bietendip is trouwens in een mum van tijd klaar. Alles in de hakmolen en die doet al het werk in 1-2-3 voor jou.

Leg er wat crackers bij, een knapperig stukje rauwkost en je hebt een vrolijk aperobordje voor je neus staan.

Ingrediënten

  • 150 g gekookte rode bietjes
  • 35 g Parmezaanse kaas
  • 35 g walnoten
  • 1 klein teentje knoflook (in stukjes gesneden)
  • 20 g olijfolie
  • 10 g verse basilicum

 

Benodigdheden

hakmolentje

Stappen

Doe alle ingrediënten, samen met wat peper van de molen en grof zeezout in de hakmolen en mix tot je een pasta bekomt. Je dip heeft nog wat textuur door de toevoeging van de noten. Dat is helemaal OK. Werk je kommetje af met nog wat Parmezaan schilfers, goede olijfolie, peper van de molen en verse basilicum voor een extra feestelijk effect.

Wist je dat?

Deze bietendip doet het ook prima als broodbeleg. 

Je kan deze dip een dag bewaren in de koelkast, mits goed afgesloten. De kleur kan mogelijks wel iets veranderen. Roer daarom alles nog eens goed door elkaar vooraleer je het in een kommetje dresseert. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?