Couscoussalade met halloumi

Twee sprieten zon en de tijd voor salades is aangebroken… Althans in mijn hoofd.

Want het zonnetje mag dan af en toe al eens schijnen. Het is toch nog behoorlijk fris.

Maar ik ben hoopvol en kijk reikhalzend uit naar de eerste picknick, buiten de tafel dekken en t-shirtjes weer.

Ik verklaar dan ook het seizoen van de maaltijdsalades voor geopend šŸ˜Š.

Who is with me?

Ingrediƫnten

2 personen
  • 120 g parelcouscous
  • 1 bussel groene asperges, schoongemaakt en in stukken van ong. 3 Ć  4 cm gesneden
  • 1 komkommer, geschild, van de pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
  • handvol kerstomaten, doormidden gesneden
  • 10 zwarte olijven (zonder pit)
  • 1/2 rode ui, in fijne ringetjes gesneden en onder gezet in (wijn)azijn
  • halloumi
  • 1/2 tl verse tijmblaadjes

voor de dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl honing
  • 1/2 teentje look, geraspt
  • 1 tl citroensap
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • peper en zout

voor de afwerking

  • 1 flinke el geroosterde pijnboompitten
  • handvol rucola
  • verse kruiden zoals basilicum, munt, peterselie, bieslook

Stappen

Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel kort. Zet opzij.

Bak de asperges aan in een pan met antikleeflaag en een weinig olie, samen met de verse tijmblaadjes, wat peper en zout. Bak gedurende een vijftal minuutjes. De bedoeling is dat de asperges nog lekker knapperig zijn, maar niet meer rauw. Schep de asperges over in een ruime saladekom en kuis de pan uit met een stukje keukenpapier.

Maak de dressing door de olijfolie, de honing, de look, het citroensap, de gedroogde oregano samen met wat peper en zout door elkaar te husselen.

Haal de rode ui uit de azijn en leg deze bij de asperges.

Meng nu de rest van de groenten en de parelcouscous onder de asperges en de rode ui.

Giet de dressing bij de salade en hussel alles voorzichtig door elkaar.

Snijd de halloumi in blokjes. Giet een klein scheutje olie in de pan (dezelfde waar we net de asperges in hebben gebakken). Bak de halloumiblokjes op middelhoog vuur. Draai de stukjes pas om als de onderkant een mooi goudbruin korstje heeft.

Schik de gebakken halloumiblokjes op de salade en werk deze af met de blaadjes rucola, de verse kruidenpluksels en de geroosterde pijnboompitten.

Wist je dat?

Halloumi heeft de neiging om taai te worden van zodra het afkoelt. Het is dan ook best om deze salade onmiddellijk op te eten.

Door de rode ui even te laten weken in azijn haal je de scherpe smaak uit de ui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?