Juffrouw Toertjes logo
Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

Een dampende kom pompoensoep bij dit koude weer, dat smaakt toch…

In dit geval is het dubbele warmte, want de Sambal Oelek zorgt ervoor dat je het door en door warm krijgt.

Ingrediƫnten

2 a 3 personen
  • 600 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 rode uien, gepeld en in stukken gesneden
  • 800 a 900 ml groentebouillon
  • 1 tl Sambal Oelek (of minder indien je niet van pikant houdt)
  • kokosyoghurt
  • 2 el pompoenpitten
  • eventueel verse kruiden

Benodigdheden

staafmixer of blender, anti-kleefpan

Stappen

Bak de pompoenpitten op matig hoog vuur in een weinig olijfolie en een snuifje zout. De pompoenpitten zijn klaar als ze ‘poffen’. Giet ze dan over in een potje.

Bak intussen in een ruime pot op matig vuur de uien, de look, Sambal Oelek en de pompoen in een scheut olie. Voeg na een drietal minuten de groentebouillon toe en laat de soep gedurende een half uurtje pruttelen.

Mix tot een gladde soep. Verdeel over enkele kommen. Lepel in elke kom wat kokosyoghurt. Schep er wat geroosterde pompoenpitten over en werk af met verse kruiden (peterselie of koriander zijn toppertjes bij dit soepje).

Wist je dat?

Dit is best een pittig snoepje. De Sambal Oelek zorgt voor flink wat ‘oumph’. Hou je niet van pikant, wees dan matig met dit rood goedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pittige pompoensoep - Juffrouw Toertjes

Een dampende kom pompoensoep bij koud weer. De Sambal Oelek zorgt ervoor dat je het door en door warm krijgt. De pompoenpitten zorgen voor de crunch.

Ingrediƫnten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?