Een dampende kom pompoensoep bij dit koude weer, dat smaakt toch…
In dit geval is het dubbele warmte, want de Sambal Oelek zorgt ervoor dat je het door en door warm krijgt.
Een dampende kom pompoensoep bij dit koude weer, dat smaakt toch…
In dit geval is het dubbele warmte, want de Sambal Oelek zorgt ervoor dat je het door en door warm krijgt.
staafmixer of blender, anti-kleefpan
Bak de pompoenpitten op matig hoog vuur in een weinig olijfolie en een snuifje zout. De pompoenpitten zijn klaar als ze ‘poffen’. Giet ze dan over in een potje.
Bak intussen in een ruime pot op matig vuur de uien, de look, Sambal Oelek en de pompoen in een scheut olie. Voeg na een drietal minuten de groentebouillon toe en laat de soep gedurende een half uurtje pruttelen.
Mix tot een gladde soep. Verdeel over enkele kommen. Lepel in elke kom wat kokosyoghurt. Schep er wat geroosterde pompoenpitten over en werk af met verse kruiden (peterselie of koriander zijn toppertjes bij dit soepje).
Dit is best een pittig snoepje. De Sambal Oelek zorgt voor flink wat ‘oumph’. Hou je niet van pikant, wees dan matig met dit rood goedje.
Een dampende kom pompoensoep bij koud weer. De Sambal Oelek zorgt ervoor dat je het door en door warm krijgt. De pompoenpitten zorgen voor de crunch.
Ingrediënten recept:
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528