Juffrouw Toertjes logo
Wrap fried avocado

Platbrood met gebakken avocado en Sriracha saus

Niets, absoluut niets tegen een boterhammeke met kaas en een tas soep als lunch, maar aan deze kon ik niet weerstaan 😉.

Platbrood met crunchy gebakken avocado, wat tomaatjes, sla en komkommer, yoghurt en als kers op de taart, of liever ‘peper op het brood’ een flinke drizzle Sriracha saus.

Het is zo simpel dat ik het amper een recept durf te noemen, maar soms moeten we het niet moeilijker maken dan het al is, toch?

Ingrediënten

1 persoon
  • platbrood
  • 1/4 komkommer, in schijfjes gesneden
  • gemengde jonge sla (evt. met wat dressing onder)
  • 1 tomaat, in schijfjes gesneden
  • 1 avocado, in 8 partjes gesneden
  • 1 eitje
  • 2 flinke el panko
  • 1 el bloem
  • Griekse yoghurt
  • Sriracha saus
  • Gomasio kruiden, of een mengeling van zout en sesamzaadjes

Stappen

Klop het eitje los in een kom samen met peper en zout van de molen, doe de bloem in een tweede en de panko in een derde kommetje. 

Haal de partjes avocado eerst door de bloem, dan door het eitje en als laatste door de panko. Voeg eventueel nog wat panko toe, indien je niet voldoende zou hebben. 

Warm wat olie op in een pan met anti-kleeflaag en bak daarin de avocadopartjes, tot ze goudgeel kleuren. 

Warm het platbrood op zoals aangegeven op de verpakking. Leg wat sla, tomaten en komkommer op de wrap, samen met Griekse yoghurt. Schik hierop de gebakken avocado partjes en werk af met Gomasio. Serveer met een flinke dot Griekse yoghurt en Sriracha saus naar smaak. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?