Juffrouw Toertjes logo
paprikawrap pompoen

Wrap met hummus en groenten

Boterhammetjes met een kom verse soep, een slaatje, restjes van de avond voordien… of een kleurrijke wrap met groenten als lunch?

Wat dat laatste ideetje betreft, kan ik jullie hier alvast wat inspiratie meegeven.

Het garen van de groentjes mag dan even wat tijd in beslag nemen, je kan dit gemakkelijk op voorhand doen of op het moment zelf, want in principe doet de oven meer dan de helft van het werk.

Ingrediƫnten

2 personen
  • 2 wraps
  • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in halve maantjes gesneden
  • 1/3 kleine flespompoen
  • een handvol jonge spinazieblaadjes
  • 1/2 avocado
  • hummus
  • 1/2 tl paprikapoeder (pikant)
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl Happy Roots kruiden van Mill& Mortar (of vervang door een mix van rozemarijn, sesamzaad, chiliflakes en zout)

Stappen

Schil de pompoen en snijd in hapklare brokjes. Besprenkel met een scheutje olijfolie en de Happy Roots kruiden. Schik de pompoen op een helft van de ovenschaal. Meng de courgette en rode ui met het paprikapoeder en de gedroogde oregano en een wat olijfolie. Schik deze op de andere kant van de ovenschaal. Zet de schaal nu in de oven gedurende 30 minuten, tot de groenten gaar zijn.

Snijd de avocado in blokjes en kruid met peper en zout (of nog beter, met gomasio kruiden, een heerlijke mix van zout en sesamzaad, Love it!).

Warm je wrap op in een pan. Besmeer deze royaal met een laag hummus. Beleg met de groenten en wat spinazieblaadjes en rol de wrap op.

Serveer met een fris groen slaatje en eventueel een extra schep van de gegrilde groenten en smullen maar!

 

Wist je dat?

Een leuk extraatje om erbij te serveren zijn geroosterde kikkererwten. Dit is steeds een leuke smaakmaker en zorgt tevens voor wat extra crunch. Je kan eindeloos variĆ«ren met kruiden. Ik hou wel van de combinatie paprikapoeder, zout, komijnpoeder en kurkuma. Doe daar een klein scheutje olijfolie bij, meng alles goed en zet in de oven op 180 graden gedurende ca. 30 minuten. (zelfde tijd als de groenten… dus win-win!)

Dit gerechtje is ook ideaal om kleine restjes groenten te verwerken. Ook venkel, geroosterde paprika of aubergine kunnen perfect dienen als vulling voor de wrap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?