Juffrouw Toertjes logo
wrap met Poulettekes

Wrap met “kipjes”, groentjes en homemade samurai-looksausje

Dat eerste lunchgerechtje op de blog moest een voltreffertje van formaat worden.

We eten het hier zowel als lunch als avondeten, het smaakt altijd.

De ‘poulettekes’ van de Vegetarische Slager zijn een waardige vleesvervanger en de wraps van ‘No Fairytales’ zorgen voor nog meer kleur op het bord. Nog een leuke meevaller, de wraps bevatten 45% groenten.

Pittagevoel ten top, maar dan homemade en zonder schuldgevoel.

Ingrediënten

2 personen
  • Tortilla ” No Fairytailes” (ik gebruikte de paprika variant)
  • 3 wortels geraspt
  • handjevol kerstomaten doormidden gesneden
  • halve komkommer, geschild, middenste uitgehaald en in halve maantjes gesneden
  • 10 tal radijsjes fijn gesneden
  • jonge sla met dressing (ik neem mosterd-oliedressing)

voor de kipjes

  • bakje ‘Poulettekes’ van de Vegetarische Slager
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • peper en zout van de molen

Voor de samurai-looksaus

  • 100 g mayonaise
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 40 g sriracha saus
  • 10 g zoetzure chilisaus
  • half teentje knoflook geraspt

Stappen

Roer voor de marinade alle ingrediënten door elkaar en laat de “kipjes” minstens een half uurtje marineren.

Meng ook voor de saus alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

Haal de kipjes uit de marinade en bak ze in een beetje olie in een pan met anti-aanbaklaag op halfhoog vuur goudbruin en gaar.

Warm intussen in een andere pan de wrap op.

Vul de wrap met de rauwkost en “kipjes” en geef er wat saus bij.

L O V E L Y!!!

Wist je dat?

Saus en wraps zal je over hebben.

Wraps vriezen we meestal in voor later gebruik.

Het sausje? Daar kan je alle kanten mee uit. Dit smaakt lekker bij gegrilde zalm of kip, gehaktballetjes, … noem maar op. Het blijft ook een tijdje goed als je het in een afgesloten potje in de koelkast bewaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?