Juffrouw Toertjes logo
ananassmoothie - vierkant

Ananas smoothie bowl

Nu ze de rest van de week nog zomerse temperaturen geven, deel ik graag een extra ontbijtideetje met jou om de dag alvast fris en fruitig in te zetten.

Ananas, banaan en yoghurt, wat lekkere toppings en een blender: meer heb je niet nodig om dit kommetje ontbijtgeluk op tafel te toveren.

So tell me, wat houdt je nu nog tegen?

Ingrediënten

2 personen
  • 250 diepgevroren ananasblokjes (5 à 10 minuutjes tevoren uit de vriezer gehaald)
  • 1 banaan, in schijfjes gesneden
  • 2 volle eetlepels plantaardige yoghurt 

Voor erbij : vers fruit zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen, extra ananas (wat jij lekker vindt), kokosrasp, crunchy granola, bijenpollen, ….

Benodigdheden

blender

Stappen

Doe de ananasblokjes, schijfjes banaan en de plantaardige yoghurt in de blender en laat deze al het werk doen, door op “smoothie-stand” te laten draaien. Is 1 keer niet genoeg om alles te mengen, laat dan nog een keertje draaien.

Verdeel de ananas smoothie over 2 kommetjes en werk af met vers fruit en andere lekkernijen naar keuze.

Wist je dat?

Smoothies staan niet gekend als de meest gezonde start van de dag. Dat is vaak zo omdat ze worden gedronken, in plaats van uitgelepeld, wat dan weer maakt dat je niet echt het idee hebt dat je iets ‘gegeten’ hebt. Deze smoothiebowl is van het type ‘uit te lepelen’. Je kan het qua textuur vergelijken met een dikke vruchtenyoghurt (zonder brokjes weliswaar – met dank aan de blender!). 

Om echt uit te blinken in voedingswaarden voeg je best wat groenten toe in plaats van enkel fruit, want ja… fruit bevat suiker. 

I get that, anderzijds… Spinazie in het ontbijt verwerken, dat krijg ik zo direct nog niet verkocht aan mijn grote, kleine prinses. En aangezien stresskes aan de ontbijttafel mijn dag kunnen verpesten, doe ik het op deze manier. Enkel fruitjes and everybody happy! Want stresskes, dat is ook niet gezond ????.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?