Ananas-spelt pannenkoekjes

Wil jij de tropical breeze al van ‘s morgens vroeg door jouw ontbijtje laten waaien? Dat kan!

Ananas, kokos en een frisse dot yoghurt: deze pannenkoekjes zijn een perfecte start van een zomerse dag.

Ingrediënten

2 personen
  • 35 g havermeel
  • 35 g volkoren speltmeel
  • 100 g plantaardige yoghurt
  • 1 ei (eigeel en eiwit gescheiden)
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g verse ananas, in kleine blokjes gesneden (+ extra voor erbij)
  • 1 tl kokosrasp
  • snuifje zout
  • plantaardige boter om de pannenkoekjes te bakken

Benodigdheden

pannenkoekenpan

Stappen

Klop het eiwit stijf.

Meng vervolgens het meel, het eigeel, de plantaardige yoghurt, het bakpoeder en het snuifje zout goed door elkaar. Pas als alles goed gemengd is en je geen klontertjes meer hebt in je beslag voeg je de ananasblokjes en de kokosrasp toe. Spatel tot slot voorzichtig het opgeklopte eiwit door het beslag. 

Verwarm je pannenkoekenpan op middelhoog vuur en smelt een klein klontje boter. 

Neem 1 flinke sauslepel beslag per pannenkoekje en bak de pannenkoekjes gaar. Draai het pannenkoekje pas om als de onderkant voldoende gebakken is, anders vallen ze uit elkaar. Laat ook de andere zijde van de pannenkoek even kleuren. 

Serveer met een flinke dot (plantaardige yoghurt), extra ananas en wat kokosrasp. 

Wist je dat?

Afhankelijk van de grootte van je pannenkoekenpan kan je meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. In mijn pannenkoekenpan lukt het me om zonder te veel knoeien drie pannenkoekjes per keer te bakken. Zorg er wel voor dat je voldoende plaats hebt om met je spatel onder de pannenkoekjes te gaan om ze te draaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?