Appel kaneel wafels - blog-2895

Appel-kaneel wafels met havermout

De combinatie van appel en kaneel is een klassieker. En dat is helemaal niet zo verwonderlijk want dat smaakt GE-WEL-DIG.

Voeg daar nog de nootachtige smaak van havermout en een vleugje honing aan toe en je weet dat je een meer dan lekker ontbijtje aan het maken bent.

Ideaal om de blues op een grijze dag te verjagen.

Ingrediënten

4 wafels
  • 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 80 g havermeel
  • 50 ml amandeldrink
  • 1 ei
  • 1 tl honing (of meer naar smaak)
  • 1/2 tl vanille
  • snuifje zout
  • rijstolie

Voor erbij: yoghurt, pecannoot, amandelschilfers, blauwe bessen

Benodigdheden

wafelijzer

elektrische handmixer

Stappen

Stoof de appeltjes in een pan met antikleeflaag op matig vuur aan. Voeg een klein scheutje water toe, samen met het kaneelpoeder. De bedoeling is dat de appeltjes wat zacht worden, maar niet dat het moes wordt.

Laat de appeltjes even afkoelen.

Doe de overige ingrediënten in een hoge maatbeker en mix alles met een elektrische handmixer goed door elkaar, zodat je een glad beslag krijgt.

Spatel 1/3 van de gestoofde appeltjes door het beslag.

Vet het wafelijzer lichtjes in met wat rijstolie. Gebruik hiervoor een bakkwastje. Verwarm het wafelijzer op middelhoge stand.

Lepel een flinke sauslepel beslag per wafel op de wafelbakplaat en laat de wafeltjes bakken tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Herhaal tot je beslag is opgebruikt.

Serveer de wafels met de overgebleven gestoofde kaneelappeltjes, verse bessen, crunchy nootjes en creamy yoghurt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?