Juffrouw Toertjes logo
Appeltaart overnight oats-vierkant

Appeltaart overnight oats

Fris door de smaak van de appeltjes en tegelijk warm door de toevoeging van kaneel en rozijntjes.

De geur en de smaak van kaneel heeft iets nostalgisch voor mij. Het brengt onmiddellijk sfeer en gezelligheid en daar hou ik van, ook in mijn ontbijtje.

Ingrediƫnten

1 persoon
  • 30 g havermout
  • 100 g plantaardige yoghurt (Ik gebruik graag de Alpro natuur)
  • 50 ml amandelmelk
  • 1/8 tl kaneelpoeder
  • 1 klein appeltje
  • 8 rozijntjes
  • 1 el pecannoten, gehakt

Stappen

Schep de havermout, de yoghurt, de amandelmelk, het kaneelpoeder en de rozijnen om in een ontbijtkom. Snijd het appeltje doormidden. De ene helft gebruiken we nu, de andere helft bewaren we voor de afwerking. Schil de ene helft en snijd in blokjes. Meng deze ook onder de oats. Dek af en laat een nachtje rusten in de koelkast.

Snijd de volgende ochtend de andere helft van het appeltje en stoof dit kort even aan in de pan. Voeg als je dat lekker vindt nog een snuifje kaneel toe.

Werk de overnight oats af met de blokjes gestoofde appel en de gehakte pecannoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?