Bananenbrood Granola - Blog-4253

Bananenbrood granola

Ik ben team “Bananenbrood-lover”, op voorwaarde dat het lekker smeuïg is en het liefst van al noten en chocolade bevat.

Afgewerkt met een laagje notenboter (opnieuw zijn de meningen hierover verdeeld… I know) en wat plakjes banaan is dat echt één van mijn favoriete tussendoortjes.

Aangezien het ook al geruime tijd geleden was dat er een nieuw granola receptje op de blog verscheen, maakte ik mijn versie van ‘bananenbrood granola’, uiteraard met lekker veel pecannoten (favoriete combi hier) en chocoladebrokjes!

Het is een ideaal mealprep gerechtje om in het weekend te maken. Ontbijtplezier verzekerd!

Ingrediënten

1 pot
  • 80 g havermout
  • 80 g havervlokken
  • 80 g pecannoten, grof gehakt
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snuifje zout
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 4 el agavesiroop

Voor de afwerking : 

  • 50 g bananenchips
  • 50 g pure chocolade, gehakt

Benodigdheden

bakplaat of ruime ovenschaal, bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 150 graden, hetelucht.

Meng alle droge ingrediënten voor de granola in een ruime kom, met uitzondering van de bananenchips en de pure chocolade, want die voeg je pas toe na het bakken.

Voeg de natte ingrediënten toe (vanille-extract, gesmolten kokosolie, agavesiroop). Meng alles goed door elkaar zodat alle havervlokken en nootjes goed bedekt zijn.

Giet het mengsel over op een bakplaat of ovenschaal, bekleed met bakpapier (dat bespaart een hoop poetswerk achteraf).

Bak de granola in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

Haal de granola uit de oven. Ga er kort even met een vork door en laat de granola verder afkoelen en uitharden op de bakplaat.

Voeg, zodra de granola is afgekoeld, de bananenchips en de gehakte chocolade toe.

Schep alles goed om en bewaar de granola in een goed afgesloten pot.

Wist je dat?

Deze granola eet ik het liefst met wat (plantaardig alternatief) voor yoghurt, schijfjes banaan (al dan niet even kort aangebakken) en blauwe bessen. Maar, varieer er gerust op los.

In een luchtdichte pot, kan je deze granola gemakkelijk tot 1 maand bewaren, maar ik durf te wedden dat deze lekkernij eerder op zal zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bananenbrood granola - Juffrouw Toertjes

Ik ben team "Bananenbrood-lover", op voorwaarde dat het lekker smeuïg is en het liefst van al noten en chocolade bevat.

Ingrediënten recept:

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?