Juffrouw Toertjes logo
Bircher Muesli 2 - blog-3594

Bircher Muesli

Bircher muesli kan je eigenlijk zien als de voorloper van de overnight oats. Het recept dankt zijn naam aan de Zwitserse arts Maximiliaan Bircher-Benner die dit ontbijt aan zijn patiënten voorschreef.

Muësli betekent in het Zwitsers overigens ‘papje’.

In het originele recept lag de klemtoon vooral op het fruit. In de versie die we nu kennen meer op de havermout.

Net als bij overnight oats is het dus de bedoeling dat je de havermout een nachtje laat weken in vloeistof, met als extra toevoeging wat geraspte appel erdoor.

Dit recept is dus geen originele Bircher muesli, maar minstens een even lekkere variant.

Ingrediënten

2 personen
  • 50 g havermout
  • 1/2 appel geraspt
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 el rozijnen
  • 200 ml plantaardige melk

Voor erbij : plantaardige yoghurt, noten, amandelschaafsel, blauwe bessen, appelblokjes

Benodigdheden

rasp

Stappen

Roer de havermout, de geraspte appel, de kaneel, de rozijntjes en de plantaardige melk door elkaar.

Dek af en laat een nachtje rusten in de koelkast.

Schep de volgende ochtend 50 g plantaardige yoghurt door de haverpap (of meer als je liever een meer lopende versie hebt).

Verdeel de haverpap over 2 kommen.

Stoof de appelblokjes desgewenst aan met wat kaneelpoeder of voeg ze zo toe aan de pap. Werk je kommetje af met wat amandelschaafsel, nootjes, pitten en blauwe besjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?