Chai granola

Chai granola

Mijn favoriete doordeweekse ontbijtje is zonder twijfel een kom plantaardige yoghurt, wat seizoensfruit en homebaked granola.

In deze granola zitten hartverwarmende kruiden en specerijen, die als een warm dekentje jouw kille en veel-te-vroege ochtenden een stuk aangenamer maken.

In combinatie met wat gestoofde peer of appel, wat bessen, vijgen of andere herfstfruitjes, is dit een power breakfast.

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken
  • 100 g havermout
  • 60 g amandelnoten, grof gehakt
  • 60 g pecannoten, grof gehakt
  • 40 g hazelnoten, grof gehakt
  • 40 g zonnebloempitten
  • 5 el ahornsiroop
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 1/4 tl anijspoeder
  • snuifje zout

Benodigdheden

bakplaat of ovenschaal, bekleed met bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 150 graden, hetelucht.

Leg het bakpapier in je ovenschaal en meng hierin eerst alle droge ingrediënten, incl. kruiden, goed door elkaar.

Meng er vervolgens de kokosolie, de ahornsiroop en het vanille-extract door met een lepel. Zorg dat alle vlokjes en nootjes goed bedekt zijn. 

Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de granola gedurende 25 minuten. 

Haal de ovenschaal uit de oven en zet op een taartrooster om af te koelen. Ga kort even met een vork door het mengsel. 

Laat deze volledig afkoelen en uitharden.

Bewaar in een goed afgesloten pot. 

Wist je dat?

Stoof de appeltjes aan met wat extra kaneel, of voeg wat kaneel en kardemom toe aan de peertjes. Dit is zo fantastisch lekker op een koude ochtend! Trust me!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?