chiapudding--lang

Chiapudding met zomerfruit

Hip Hip Hooray! Wat is zomer 2022 een feest.

Het weer laat ons dit jaar echt niet in de steek. Het blijft zomeren.

Een zonnetje dat schijnt, een uitstapje links en rechts, aperooke in de hand, BBQ aan de zwier…

En ’s ochtends… Dan staat deze heerlijke chiapudding met frambozen en blauwe bessen in de koelkast te wachten om opgesmuld te worden.

Ingrediënten

2 personen

Voor de chiapudding

  • 3 el chiazaad
  • 200 ml amandel-vanille melk (Alpro)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el amandelpasta

Voor de coulis met zomerfruit

  • 250 g frambozen-bosbessen mix (diepvries)
  • 1 el Pure Via of suiker(vervanger)

Voor erbij

granola, verse bessen, plantaardige yoghurt (natuur)

Stappen

Doe alle ingrediënten voor de chiapudding in een ruime kom of maatbeker en meng alles goed. Zorg vooral dat de notenpasta goed gemengd wordt onder de melk en de chiazaadjes. Van zodra het goed gemengd is, dek je de kom af en laat je het een nachtje in de frigo rusten.

Giet de diepvries bessenmix in een steelpannetje. Voeg de suiker(vervanger) toe en laat het fruit zacht worden. Bewaar in een potje met afsluitbaar deksel en zet, van zodra afgekoeld tot kamertemperatuur, ook in de koelkast. 

De ochtend zelf hoef je enkel de chiapudding te verdelen over 2 kommetjes of glaasjes en enkele lepels (naar smaak) van de coulis toe te voegen. Werk af met wat extra yoghurt voor een romige toets, verse bessen en crunchy granola voor die extra ‘bite’.

Wist je dat?

Van de coulis zal je nog wat over hebben, maar deze kan je perfect gebruiken in je yoghurtbowl, of waarom niet op de boterham.

Ik gebruik voor dit receptje graag de amandel-vanille melk van Alpro. Er zit al een zoete toets in de melk, maar ook niet overdreven. Ideaal voor dit ontbijtje als je het mij vraagt. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?