Juffrouw Toertjes logo
Chocolade granola

Chocolade granola

“All you need is love, but a little bit of chocolate now and then doesn’t hurt”.

Deze chocolade granola maakt de ochtenden net iets aangenamer… want geef toe, wie wordt er nu niet blij van chocolade?

Weg grumpy ochtend mood… hello energy to start the day!

 

 

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken
  • 100 g havermout
  • 60 g gehakte pecannoten
  • 60 g gehakte hazelnoten
  • 40 g zonnebloempitten
  • 40 g pompoenpitten
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 el agave
  • 1 el cacao poeder (beetje opgehoogd)
  • 1 tl vanille essence
  • snuifje zout
  • 70 g pure chocolade callets (of pure chocolade grof gehakt)

Benodigdheden

ovenschaal (23 x 33 cm)

bakpapier

Stappen

Verwarm de oven op 150 graden hetelucht stand.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier.

Doe in een kom de havervlokken, havermout, noten en pitten, cacao en zout en meng goed door elkaar.

Voeg de kokosolie toe, samen met de honing, de agave en het vanille-extract en meng alles voorzichtig maar goed door elkaar.

Zorg dat alles mooi gelijk verdeeld is.

Plaats de ovenschaal in de oven gedurende 25 minuten.

Wanneer je de granola uit de oven haalt, ga je er met een vork even door om alles los te maken. Laat verder afkoelen en uitharden.

Van zodra de granola is afgekoeld, meng je er de pure chocolade onder.

Bewaar je chocolade granola in een goed afgesloten pot.

Wist je dat?

Een extra kleureffectje, meng eens drie kleuren (pure – melk – witte) chocolade door je granola. Leuk voor op de brunchtafel, al zal je granola wel iets zoeter smaken…

Zorg er voor dat je granola echt goed is afgekoeld vooraleer je de chocolade er aan toevoegt om te voorkomen dat je chocolade gaat smelten door de warmte van de granola.

Het cacaopoeder dat ik gebruik is pure cacao (100%)  (Van Houten / Jacques ) en geen Nesquik waar nog extra suikers aan zijn toegevoegd.

Deze variant smaakt super lekker bij een yoghurt bowl met bosvruchten of rode vruchten zoals aardbeitjes, frambozen, braambessen, blauwe bessen… Een echt feestontbijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?