Juffrouw Toertjes logo
frambozen-granola

Framboos-vlierbessengranola met witte chocolade

Een summerproof granolarecept, dat is dit zeker en vast.

Door de toevoeging van de vlierbessensiroop en de gevriesdroogde framboosjes, krijg je niet alleen een vrolijk kleurtje, maar ook een lekker zuurtje in je ontbijt. Perfect om die zoete, romige toets van witte chocolade te counteren.

En sowieso… homebaked is zoveel beter dan storeboard als het op granola aankomt.

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken
  • 100 g havermout
  • 60 g pecannoten (grof gehakt)
  • 60 g amandelen (grof gehakt)
  • 50 g zonnebloempitten
  • 30 g pompoenpitten
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • 2 el agave siroop
  • 3 el vlierbessensiroop
  • snuifje zout
  • 3 g gevriesdroogde frambozen
  • 10 g geroosterde kokosvlokken
  • 50 g witte chocolade (in brokken gehakt)

Benodigdheden

ovenschaal (23 x 33 cm of een bakplaat)

bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 150 g hetelucht.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier.

Meng de havermout, de havervlokken, noten en pitten en het snuifje zout goed door elkaar. 

Voeg de gesmolten kokosolie, de ahornsiroop en de vlierbessensiroop toe en meng goed door elkaar. Zorg dat de natte en de droge ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd.

Plaats de ovenschaal in de oven en bak de granola gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Wanneer je de granola uit de oven haalt, ga je er kort even met een vork door. Laat de granola verder afkoelen en uitharden in de ovenschaal op een afkoelrekje.

Voeg, als de granola volledig is afgekoeld, de gevriesdroogde framboosjes, de kokosvlokken en de witte chocolade toe. 

Bewaar de granola in een goed afgesloten pot.

Wist je dat?

Granola kan je lang bewaren, tot zeker twee maanden, mits luchtdicht bewaard.

Deze variant is erg lekker over een kommetje (plantaardige) yoghurt, wat homemade frambozencompote en verse framboosjes.

Frambozencompote maken? Neem een steelpannetje. Giet daarin 250 g diepvriesframboosjes. Voeg 1 el suiker(vervanger) (of meer naar eigen smaak) toe en laat even doorkoken. Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast.

Ik kocht mijn vlierbessensiroop bij Dille & Kamille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?