frambozen overnight oats- vierkant

Frambozen overnight oats

Framboosjes… You just gotta love these little beauties.

Wij zijn dan nog eens gezegend met enkele prachtige frambozenstruiken in de tuin.

Nu deze roze snoepjes volop bloeien en groeien is het een ideaal moment om deze lekkere overnight oats te maken.

Ingrediënten

2 personen
  • 250 g diepvries frambozen
  • 60 g havermout
  • 200 ml (Alpro) yoghurt natuur
  • 100 ml (Alpro) vanille-amandeldrank

Voor erbij : verse bessen, enkele druppels Stevia of agave, gehakte nootjes (amandel, pistache, pecan, …)

Stappen

Maak eerst de coulis. Warm de diepvriesfambozen op in een klein steelpannetje tot deze tot moes zijn gegaard. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Plet de framboosjes en haal deze door een zeefje om de pitjes er ui te zeven. Zoet eventueel bij met enkele druppeltjes Stevia of agave (naar smaak) en roer alles nog eens goed door elkaar vooraleer je het in de koelkast verder laat afkoelen.

Maak de overnight oats door de havermout, de yoghurt en de plantaarde drank door elkaar te roeren. Dek af en laat een nachtje in de koelkast rusten.

Neem drie eetlepels overnight oats en meng deze onder 4 eetlepels van de frambozencoulis.

Verdeel nu de rest van de overnight oats over 2 glaasjes. Lepel er de roze overnight oats over. Geef er wat verse bessen bij en lepel er extra coulis over naar smaak. Strooi er nog wat gehakte noten over voor een crunchy toets en klaar is jouw ontbijtje. 

Wist je dat?

Overschotje coulis? Bewaar het om de volgende dag over je yoghurt te lepelen, of over een ijsje ????.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?