Juffrouw Toertjes logo
Granola cranberries - witte chocolade

Granola met pistache, cranberries en witte chocolade

Mijn kommetje ontbijtgeluk met yoghurt, fruit en homemade granola verveelt me nooit, maar echt nooit.

Ik zou dat echt elke dag kunnen eten (en dat doe ik meestal ook).

Zelf granola maken is ook super gemakkelijk en het smaakt 1000 keer beter dan de granola die je koopt in de supermarkt – trust me!

Deze variant is er eentje met pistachenootjes, cranberries en witte chocolade en is – wat mij betreft – de ideale feestgranola voor bij jouw paasbrunch.

Ingrediƫnten

  • 100 g havervlokken
  • 100 g havermout
  • 60 g pistachenoten, grof gehakt
  • 50 g pecannoten, grof gehakt
  • 50 g cashewnoten, grof gehakt
  • 40 g pompoenpitten
  • 4 el kokosolie, gesmolten
  • 4 el agavesiroop
  • 2 el ahornsiroop
  • snuifje zout
  • 3 kl vanille-essence (Nielsen-Massey)
  • 60 g witte chocolade, gehakt
  • 40 g gedroogde cranberries, in stukjes gehakt
  • 20 g gedroogde kokosvlokken

Benodigdheden

1 aluminium ovenschaal (23 x 33 cm), of een bakplaat, bekleed met bakpapier

Stappen

Verwarm de oven voor op 150 graden, heteluchtstand.

Weeg alle ingrediƫnten af en meng de haver en de noten in de ovenschaal goed door elkaar. Voeg de gesmolten kokosolie, de agave en de ahornsiroop toe, samen met het snuifje zout en de vanille-essence. Meng alles goed door elkaar. Bak in de oven gedurende 25 minuten. Haal de granola uit de oven en ga er kort even met een vork door. Laat verder afkoelen.

Van zodra de granola is afgekoeld voeg je de witte chocolade, de cranberries en de kokosvlokken toe. Schep de granola over in een luchtdichte pot.

 

Wist je dat?

Gebruik steeds ongezouten noten voor de granola.

Gedroogde cranberries (of veenbessen) vind je tegenwoordig gemakkelijk in de supermarkt. Ben je geen fan van de lichtzure smaak van deze besjes, vervang deze dan door gedroogde bosbessen of krenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?