Juffrouw Toertjes logo
Granola

Granola

Granola is mijn favorietje aller tijden. Ik ontbijt op weekdagen meestal met een kommetje yoghurt, vers fruit en homemade granola. Snel klaar, voedzaam en het oogt nog eens vrolijk ook.

Deze granolavariant is zooooo lekker!

Bovendien hoef je echt geen keukenprinses zijn om zelf granola te maken. Dit recept is supersimpel en bijkomend voordeel… je keuken ruikt heerlijk!

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken
  • 100 g havermout
  • 80 g gehakte amandelen
  • 60 g gehakte hazelnoten
  • 60 g zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • een snuifje zout
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 el agavesiroop
  • 1 tl vanille extract (Nielsen-Massey)
  • handvol gedroogde bosbessen
  • handvol kokosschilfers

Benodigdheden

ovenschaal aluminium (23 x 33 cm) of een bakplaat

bakpapier

Stappen

Verwarm de oven op 150 graden hetelucht.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier.

Doe in een kom de havervlokken, havermout, noten en pitten, de kaneel en het zout en meng goed.

Giet het havermengsel in de ovenschaal.

Voeg de kokosolie, ahornsiroop, agavesiroop en het amandelextract toe en meng goed door elkaar. Zorg dat het mengsel gelijk verdeeld is.

Plaats de ovenschaal in de oven en bak de granola gedurende 25 minuten.

Wanneer je de granola uit de oven haalt, ga je er even met een vork door. Laat de granola verder afkoelen en uitharden.

Van zodra afgekoeld, meng je er de bessen en de kokosschilfers onder en bewaar je de granola in een goed afgesloten pot.

 

Wist je dat?

Granola kan je lang bewaren in een afgesloten bokaal. Dubbel voordeel, zo een bokaal oogt nog eens mooi op de ontbijttafel ook.

Ik koop mijn noten steeds bij De Notenshop. Goede kwaliteit, juiste prijs en snel aan huis geleverd.

PS. Geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan? Je kan deze ook kant-en-klaar kopen bij www.cantuccini.be. De granola wordt enkel op bestelling gebakken. Met andere woorden, je bent steeds zeker van een lading vers uit de oven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?