Juffrouw Toertjes logo
haver amandelwafels met frambozencompote

Haver-amandelwafels met frambozen

Een voedzaam ontbijt met wafels? Tuurlijk kan dat!

Deze wafels zijn op basis van haver- en amandelmeel. Top ze af met lekker vers fruit en een dot yoghurt en je bent helemaal klaar om aan je dag te beginnen.

PS. Ik geef toe dat deze bij ons ook niet tijdens de school- en werkweek op de ontbijttafel komen, maar ze smaken ons des te meer in het weekend.

Ingrediënten

6 tot 7 wafels

Voor de wafels

  • 110 g havermeel
  • 30 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eitjes
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 el suiker(vervanger)
  • 1 tl vanille extract
  • snuifje zout
  • rijstolie (om in te vetten)

Voor de frambozencompote

  • 150 g diepvriesframbozen
  • 2 el suiker(vervanger)
  • zeste van 1 limoen
  • 1 el chiazaadjes

Voor erbij : schijfjes banaan, verse frambozen, yoghurt en crunchy granola

Benodigdheden

wafelijzer, mixer

Stappen

Voor de frambozencompote giet je de diepvriesframbozen samen met de suiker(vervanger) en de citroenzeste in een klein steelpannetje en laat je de frambozen op middelhoog vuur wat sudderen. Plet ze een beetje. Zet het vuur uit en roer er de chiazaadjes onder. Giet de frambozencompote in een glazen pot met deksel en laat afkoelen.

Voor de wafels klop je de eitjes samen met de amandelmelk en het vanille extract in een ruime maatbaker met de handmixer door elkaar.

Voeg de droge ingrediënten toe en mix opnieuw tot je een glad beslag hebt en er geen brokjes meer overblijven.

Verwarm het wafelijzer op middelhoge stand en vet het in met een beetje rijstolie. Dit gaat het makkelijkst met een bakkwastje.

Reken op ongeveer 1 ruime sauslepel beslag per wafel. Lepel het beslag pas op de platen wanneer deze op temperatuur zijn.

Laat de wafels nu bakken tot ze goudbruin en gaar zijn.

Vet de bakplaten opnieuw in, telkens je een nieuwe wafel wil bakken.

Serveer de wafels met de frambozencompote, wat schijfjes banaan, verse framboosjes, een flinke dot yoghurt en eventueel wat granola voor de crunchy toets.

Wist je dat?

De frambozencompote kan je gemakkelijk op voorhand maken en bewaart in een goed afgesloten potje (bv. een oud confituurpotje) tot wel een dikke week in de frigo. Lekker op de boterham of als topping op je yoghurtbowl.

De wafels zijn op hun best als je ze vers kan opeten. Heb je toch nog een overschotje, bewaar deze dan goed verpakt in de frigo en warm ze de volgende dag kort op in de broodrooster. Ze zullen dan wel iets droger zijn, maar dat los je slim op met wat extra yoghurt en frambozencompote.

Het voordeel van zelf wafels te maken is dat je de zoetheid helemaal zelf kan bepalen. Ik werk in ontbijtgerechtjes graag met een suikervervanger, zoals deze van Pure Via. Dat is een één op één suikervervanger. Wil je het liever wat zoeter, dan kan je wat meer suiker toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?