Juffrouw Toertjes logo
Haverflensjes - blog-2865

Haverflensjes

Flensjes, de dunne variant van de klassieke pannenkoek, zijn hier een nieuwe favoriet op zaterdagochtend.

Door het gebruik van havermeel krijgen deze pannenkoekjes een lekkere, gezellige en nootachtige smaak.

Gecombineerd met friszure framboosjes, zowel in compotevorm als vers, vormt dit een ideale ontbijttraktatie tijdens het weekend.

Ingrediënten

5 flensjes

Voor de flensjes

  • 80 g volkoren havermeel
  • 180 ml haver-amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 el suiker(vervanger)
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • boter (Alpro bakken en braden uit het vlootje) om in te bakken

Voor de compote 

  • 200 g diepvriesframbozen
  • zeste van 1/2 limoen
  • 1/2 el suiker(vervanger)

Voor erbij : (plantaardige) yoghurt, verse frambozen, noten of granola voor wat extra crunch.

Benodigdheden

pannenkoekenpan

Stappen

Doe alle ingrediënten voor de frambozencompote in een klein steelpannetje en laat gedurende 5 tot 10 minuutjes pruttelen. Plet de framboosjes een beetje en zet ze opzij.

Doe alle ingrediënten voor de flensjes in een hoge maatbeker. Klop alles met de elektrische mixer goed door elkaar.

Schep een klontje boter in de pannenkoekenpan en laat smelten. Giet er wat beslag in en verdeel over de pan. Bak de flensjes op middelhoog vuur. Van zodra de onderkant gebakken is, draai je de flensjes voorzichtig om met een spatel. Bak ook de andere kant gaar. Leg het flensje op een bord en hou het warm (door af te dekken met een tweede bord) terwijl je de rest van het beslag opwerkt.

Serveer de flensjes met wat yoghurt, een flinke schep compote, verse frambozen en wat gehakte nootjes of granola voor een lekkere crunch.

Wist je dat?

Please handle them with care… Deze pannenkoekjes vragen iets meer zachtheid, dan je gewoon bent met pannenkoeken… Bak daarom elk flesje alsof het je eerste is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?