Juffrouw Toertjes logo
Oats met frambozen en hazelnoot - blog-3265

Havermout met framboos en hazelnoot

Eindelijk lente en de warmte van de zon voelen… ’s middags dan toch, want ’s morgens kan het best nog wat koud aanvoelen.

Daarom een aangename mix van warme havermout en zomerse framboosjes in mijn ontbijtkommetje.

Love it!

Ingrediënten

1 persoon

Voor de havermout

  • 30 g havermout
  • 100 ml water
  • 25 ml plantaardige drink (amandeldrink)
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1 tl agavesiroop
  • snuifje zout

Voor de frambozencompote

  • 100 g diepvries frambozen
  • 1/2 tl suikervervanger (bv. Pure Via) (of meer als je het liever wat zoeter hebt)

Voor de afwerking : verse frambozen, een flinke theelepel hazelnootpasta, schijfjes banaan, hazelnoten (grof gehakt)

Benodigdheden

steelpannetje

Stappen

Voor de compote laat je de diepvriesframbozen samen met de suikervervanger op middelhoog vuur goed doorwarmen. Plet de framboosjes en zet opzij.

Giet alle ingrediënten voor de havermout in een steelpannetje en laat op middelhoog vuur pruttelen, tot je de gewenste dikte hebt.

Giet de havermout in een kommetje. Verdeel er de schijfjes banaan, verse frambozen, wat hazelnootpasta en stukjes hazelnoot over en werk af met de compote.

Wist je dat?

Ik gebruik water in plaats van melk om de havermout te garen. Daardoor krijg je een lichtere, minder kleverige structuur, die ik echt lekker vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?