Havermout Pannenkoeken

Havermoutpannenkoeken

Terugkijkend op een heerlijk nazomerweekend typ ik het receptje van deze lekkere havermoutpannenkoeken uit…

Zon op onze snoet, in t-shirt,  blote beentjes en gewapend met een zonnebril, klaar om een hele dag buiten te vertoeven. Dat zijn topweekendjes waar we energie uit halen.

Maar naar buiten gaan doen we niet zonder een lekker ontbijt en in het weekend mag dat al eens wat anders zijn!

Dit keer gingen we voor lekkere havermoutpannenkoeken met wat (Alpro)yoghurt en vers fruit.

Snel klaar, niet te veel poespas en (voor mij) niet onbelangrijk, het oogt nog mooi ook ☺

Goedgekeurd door klein en groot!

Ingrediënten

2 a 3 personen (5 pannenkoeken)
  • 50 g havermout
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 afgestreken eetlepel suiker(vervanger)
  • snuifje zout

Benodigdheden

pannenkoekenpan

Stappen

Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker en mix met een staafmixer alles goed door elkaar.

Smelt in een pannenkoekenpan een klontje (plantaardige) boter. Giet wat van het beslag in de pan. Ik kreeg 5 pannenkoeken uit het beslag. Het is de bedoeling om dunne pannenkoeken te maken. Beweeg de pannenkoekenpan zodat het deeg zich gelijkmatig over de pan kan verdelen.

Bak de pannenkoekjes aan beide kanten ‘goudbruin’.

Serveer met wat (plantaardige) yoghurt, vers fruit en wat granola voor de crunchy toets.

Wist je dat?

Wij zijn fan van de producten van Alpro. Voor het beslag koos ik voor de nieuwe plantaardige melkvariant van Alpro (Not Milk – halfvol). Om te bakken kies ik voor de Alpro bakken en braden. En qua yoghurt grijpen we hier gemakkelijk naar de Alpro natuur. Deze combineert echt met zot veel…

Ga je liever de meer exotische toer op, de combinatie met mango, kiwi, ananas en passievrucht lijkt me ook top.

Of, nu de herfst lonkt, deze havermoutpannenkoeken met wat kaneelappeltjes en blauwe bessen…. mmmmm love it! Probeer dan zeker een vleugje kaneelpoeder in je pannenkoekenbeslag te doen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?