Juffrouw Toertjes logo
Haverpannenkoek vierkant (1 van 1)

Haverpannenkoekjes

Weekendjes vragen om pannenkoeken als ontbijt.

Al jaar en dag is dat ten huize Juffrouw Toertjes het geval. Omdat we niet elke keer hetzelfde willen eten, varieer ik met soorten meel, soorten melk, met of zonder eitjes, met appel of banaan, … Eindeloos kan je er mee variëren.

Dit receptje ontstond als bij toeval…  Met mijn wakkere hoofd voegde ik per ongeluk té veel melk toe aan het beslag. Maar OMG wat draaide dit experimentje goed uit. Deze pannenkoekjes houden het midden tussen fluffy American pancakes en een traditionele pannenkoek, mét die lekkere ietwat nootachtige smaak van havermout erbij.

Deze verdienen dan ook met stip een plekje op de blog.

Ingrediënten

10 pannenkoekjes

Voor erbij: yoghurt, vers fruit zoals frambozen, banaan, blauwe bessen, aardbei, … en wat granola voor extra crunch.

Benodigdheden

pannenkoekenpan

Stappen

Klop het eiwit op.

Doe de overige ingrediënten in een ruime maatbeker. Klop ook deze goed door elkaar met een mixer. Als er geen klontertjes meel meer in je deeg zitten, kan je het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag spatelen.

Warm ondertussen wat boter in een pannenkoekenpan op middelhoog vuur.

Schenk wat van het beslag in de pan. Aangezien deze pannenkoeken iets groter zijn dan de kleine pancakes, bak ik ze één voor één. Deze fluffy havermout pannenkoeken hebben een diameter van ongeveer 11 cm.

Laat de pannenkoekjes goed bakken aan de ene kant vooraleer je ze omdraait. Bak ze daarna nog een klein minuutje aan de andere kant, zodat deze ook wat kleur krijgt.

Kuis je pan telkens even uit met een keukenpapiertje vooraleer je een nieuwe pannenkoek wil bakken. Gebruik ook telkens een vers (klein) beetje boter.

Dien de pannenkoekjes op met wat yoghurt, vers fruit en granola voor een lekkere crunchy toets.

Wist je dat?

Uit het beslag kan je ongeveer 10 pannenkoekjes bakken. Heb je er wat over. Je kan deze gemakkelijk invriezen voor later gebruik. Leg in dat geval tussen elk pannenkoekje een bakpapiertje, zodat je gemakkelijk het juiste aantal pannenkoekjes uit de vriezer kan nemen. Haal de pannenkoekjes de avond ervoor uit de vriezer en laat deze ontdooien. Last minute goestingske? Warm ze rechtstreeks uit de vriezer even kort op in de microgolfoven. Lifesavers op drukke ochtenden waarop je jezelf toch wil verwennen met een lekker ontbijtje.

Ik kies ervoor om alles in de maatbeker te kloppen. Met de maatbeker kan je gemakkelijk het beslag in de pan schenken. Werk je liever met een kom en de traditionele pollepel, whatever works for you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?