Juffrouw Toertjes logo
kardemom bun - vierkant

Kardemom buns

Geïnspireerd door Stefanie van Foodlove die chocolade buns maakte, en de meer dan fantastische kardemom buns van Nordica, ging ik vorige zondagochtend aan de slag om mijn eigen kardemom buns uit de oven te toveren.

Met het pakje croissantdeeg in de aanslag begon ik blijgemutst aan het ontbijt.

En weet je wat, op 20 minuten had ik heerlijke verse buns op tafel staan. Dat is sneller dan heen en weer naar de bakker, toch?

 

 

 

Ingrediënten

3 buns
  • 1 pakje croissantdeeg (goed voor 3 croissantjes en 3 buns)
  • 20 g ultra fijne kristalsuiker
  • 20 g zachte boter (Alpro bakken en braden uit het vlootje bv.)
  • 1 tl kardemompoeder
  • 2 el (plantaardige) melk

Stappen

Verwarm de oven voor op 200 graden heteluchtstand.

Open het blikje croissantdeeg en snijd het deeg zoals aangegeven .

Rol het deeg voor de croissantjes zoals aangegeven op de verpakking en leg deze op bakpapier. (Ik leg mijn bakpapier op een houten plank, zodat ik dadelijk alles gemakkelijk de oven in kan schuiven).

Snijd de overige drie deeglapjes in de helft doormidden, zodat je twee lange driehoeken bekomt die beginnen met een scherpe punt en breder eindigen. Besmeer 1 helft met 1/3 van de boter, bestrooi met 1/3 van de suiker en 1/3 van het kardemompoeder. Leg de andere helft op de besmeerde kant en druk zachtjes aan. Neem het deeg van je werkblad en draai het deeg in een swirl, beginnend bij de fijne punt. Draai het geswirlde deeg tot een ronde. Dep eventueel de suiker en het kardemompoeder dat tijdens het draaien is gevallen nog even op met de bun, zodat er niets verloren gaat.  Leg op het bakpapier naast de croissants en werk de overige 2 buns af.

Borstel wat melk over de croissants en de buns om ze wat glans te geven en bak de zoete broodjes 12 tot 14 minuten in de oven.

 

Wist je dat?

Toegegeven, de real stuff van @Nordica zijn onevenaarbaar. Plan je binnenkort een tripje naar Antwerpen, ga dan zeker even langs bij de sympathieke Lisa en Ann aan de Belegstraat. Je kan er terecht voor overheerlijke buns, feestelijk smørrebrød en fantastische koffie. Een must-visit wanneer je in de buurt bent!

Meer fan van chocolade? De buns van Stefanie @foodloveblog zijn ook meer dan de moeite! Deze zijn wel zelf te maken ????.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?