Herfstsmaken in een wafeltje, beter kan ik het niet omschrijven.
Ze zijn ook super gemakkelijk te maken, dus ideaal om er dit weekend eens mee aan de slag te gaan.
Herfstsmaken in een wafeltje, beter kan ik het niet omschrijven.
Ze zijn ook super gemakkelijk te maken, dus ideaal om er dit weekend eens mee aan de slag te gaan.
Voor erbij : schijfjes banaan, blauwe bessen, (plantaardige) yoghurt, ahornsiroop, kaneelpoeder
Verhit het wafelijzer op middelhoge stand en vet het in met een neutrale, hittebestendige olie (bv. rijstolie).
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Klop het eitje, samen met de pompoenpuree, het vanille extract en de amandeldrink in een hoge maatbeker met de handmixer tot alles goed is gemengd.
Voeg daarbij de droge ingrediënten in twee keer toe. Mix tot je een glad beslag zonder klontertjes bekomt.
Schep per wafeltje een flinke sauslepel beslag op de wafelplaat en laat de wafels bakken tot ze mooi goudbruin kleuren en gaar zijn.
Vet het wafelijzer voor elk wafeltje opnieuw in. Zo voorkom je dat ze gaan kleven.
Serveer de wafeltjes warm, afgewerkt met wat banaan, blauwe bessen, al dan niet plantaardige yoghurt, drizzle er wat ahornsiroop over en bestrooi het geheel met nog wat extra kaneelpoeder.
Gezelligheid verzekerd!
1 Pompoenpuree kan je heel gemakkelijk zelf maken door blokjes diepvriespompoen gaar te stomen en deze te blenden of te pureren met een staafmixer zodat je een gladde structuur krijgt. Koken in water doe ik zelf niet, omdat de pompoen dat te veel water opneemt, waardoor de puree te lopend wordt.
Als zoetstof gebruik ik de Pure Via Patisserie suikervervanger.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528