Juffrouw Toertjes logo
Ontbijtcake met appel en blauwe bes

Ontbijtcake met appel en blauwe bes

Soms heb je zo van die dagen waarop je wel iets extra kan gebruiken. En wat is er leuker dan ontbijten met cake. I love breakfasts like these. Deze ontbijtcake is niet te zoet, dus ideaal om je dag mee te starten. Ik bak de cake meestal de avond ervoor, zodat ik ’s ochtends lekker relaxed van dit zalige ontbijtje kan genieten.

Geef er nog wat extra besjes en framboosjes bij, samen met een dot Griekse yoghurt en je dag kan niet meer stuk.

Oh ja, misschien nog een Nespresso cappuccino erbij om het plaatje compleet te maken 😉

 

Ingrediënten

8 plakken
  • 80 g havermeel
  • 70 g speltmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 40 g Pure Via Stevia
  • 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 150 g Griekse yoghurt (10%)
  • 80 g culinaire olijfolie
  • 1 kl amandelextract (ik gebruik graag deze van Nielsen Massey)
  • 100 g blauwe bessen
  • 1 appel in blokjes gesneden
  • 3/4 kl Mill & Mortar Cake Factor kruiden (te vervangen door kaneel of je kan dit ook weglaten)
  • amandelschilfers

Stappen

Verwarm je oven op 175 graden heteluchtstand.

Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier. Zo zal je cake straks mooi uit de vorm komen.

Meng het amandel-, spelt- en havermeel in een kom met een spatel. Doe er de Pure Via Stevia bij, het (wijnsteen)bakpoeder en een snuifje zout en meng nog eens goed door elkaar.

Klop in een andere kom de eitjes los. Klop er de yoghurt en de olie door, samen met het amandelextract.

Voeg nu de droge ingrediënten bij het yoghurtmengsel en meng goed door elkaar.

Spatel het fruit onder het beslag, samen met de cakekruiden als je die gebruikt.

Strooi wat amandelschaafsel over de cake en bak gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er met een sateprikker in prikt en er geen restjes deeg achterblijven.

Laat de cake in het bakblik op een rooster afkoelen.

 

Wist je dat?

Deze cake is erg lekker als ontbijt, maar scoort ook goede punten als vieruurtje. Zoet, zoeter, zoetst… een laagje bessenconfituur erover never hurt nobody.

Je kan de cake tot 3 dagen bewaren in een afgesloten bak op een koele plaats.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?