Wafels als ontbijt? Yess please!
Afgetopt met wat verse bessen, bessencompote en een dot yoghurt is dit niet alleen een plezier voor het oog, maar ook voor je buik!
Wafels als ontbijt? Yess please!
Afgetopt met wat verse bessen, bessencompote en een dot yoghurt is dit niet alleen een plezier voor het oog, maar ook voor je buik!
Voor de wafels
Voor de bessencompote
Voor erbij: verse blauwe bessen, bessencompote, (plantaardig alternatief voor) yoghurt met vanillesmaak, amandelschilfers, nootjes of granola
wafelijzer, handmixer
Verwarm voor de bessencompote de diepvriesbessen en de suiker(vervanger) in een pannetje. Laat even pruttelen tot je een compote krijgt. Schep over in een schaaltje.
Meng voor de wafels het havermeel, het bakmeel, het bakpoeder en het snuifje zout door elkaar.
Klop in een tweede kom de karnemelk, het eitje, het citroensap, de zeste, de olie en de agavesiroop door elkaar.
Klop er vervolgens de droge ingrediënten door en spatel tot slot de verse blauwe bessen voorzichtig onder het beslag.
Verwarm je wafelijzer voor.
Vet indien nodig het wafelijzer in met wat zonnebloemolie en bak de wafels gaar, tot ze mooi goudbruin kleuren.
Werk het beslag op en serveer met de extra’s.
Wafels over? Ze zijn het allerlekkerst wanneer ze vers gemaakt zijn. Heb je toch een paar wafels over, bewaar deze dan in een afsluitbare bewaardoos in de koelkast. De volgende ochtend kan je de wafels even terug opwarmen in de broodrooster.
De compote kan je zeker nog 1 week in de koelkast bewaren in een afsluitbare bokaal. Deze compote is ook erg lekker over een yoghurt bowl of als topping op je overnight oats.
| Privacy | Cookies | Website powered by Pure GraphX
Windhaarstraat 10 – 9160 Lokeren – BE0829.337.528