Juffrouw Toertjes logo
Overnight oats met blauwe bessen en bessencoulis

Overnight oats met bessen

Morning!

Wil jij je ’s ochtends ook nog graag één keertje omdraaien nadat de wekker is afgegaan?

Ewel… morgen kan dat! Tenminste als jij vandaag de basis voor dit ontbijtje al prepareert.

Klinkt goed? Toch… en geloof me… het is echt lekker!

Ingrediënten

2 personen

Voor de overnight oats

  • 40 g havermout
  • 10 g chiazaadjes
  • 100 ml haver-amandel drink
  • 150 ml plantaardige yoghurt (type Alpro Natuur)
  • 1 tl vanille extract

Voor de coulis

  • 250 g diepvriesbessen
  • 1 el suiker(vervanger)
  • zeste van 1 kleine bio sinaasappel

Voor erbij : plantaardige yoghurt, verse bessen, granola of gehakte noten

Stappen

Meng de avond voordien de ingrediënten voor de overnight oats goed door elkaar. Dek af en laat een nachtje rusten in de ijskast.

Maak ook al de coulis. Doe de diepgevroren bessen, samen met de suiker(vervanger) en de zeste van de sinaasappel in een steelpannetje en laat even kort doorkoken.

Zet het vuur uit, giet de coulis in een afsluitbare pot. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar nadien in de frigo.

Neem de ochtend zelf de overnight oats en de coulis er alvast bij, samen met nog wat extra plantaardige yoghurt. 

Verdeel de oats over 2 kommen. Lepel er extra yoghurt op naar wens. Schep 2 eetlepels coulis over de yoghurt. Werk af met ruim wat verse blauwe bessen en granola of nootjes voor een lekker crunchy toets.

Wist je dat?

De coulis kan je gemakkelijk tot 1 week in de koelkast bewaren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?