Overnight oats mango - blog-3328

Overnight oats met gebakken mango en kokos

Ietwat aarzelend doet de lente haar intrede. Dat betekent ook dat we de warme havermout uitzwaaien. Welkom overnight oats aan de ontbijttafel!

Aan overnight oats heb je amper werk. De rusttijd in de koelkast zorgt hier voor de magie.

Met zo’n potje romige havermout kan je ontelbaar veel kanten uit.

En om de zomerse temperaturen wat uit te dagen, voeg ik er voor dit recept al een tropisch accentje aan toe.

Door de mango kort te bakken, versterk je de zoete smaak. Nog een beetje kokos en wat knapperige nootjes erbij en jouw dag kan niet meer stuk.

Ingrediënten

1 persoon
  • 30 g havermout
  • 100 g plantaardige yoghurt
  • 50 g plantaardige melk
  • 1/2 mango in blokjes gesneden
  • 1 el (pecan)noten
  • verse blauwe bessen
  • 1 tl kokosschilfers
  • een weinig kokosolie
  • eventueel wat agavesiroop als je graag nog een extra zoete toets toevoegt

Stappen

Meng de avond voordien de havermout, de yoghurt en de melk door elkaar en dek af. Zet in de koelkast.

Snijd ’s ochtends de mango in blokjes. Smelt de kokosolie in een pan met anti-kleeflaag en bak de blokjes mango op middelhoog vuur aan. Voeg op het einde de nootjes toe. Schep de warme mangoblokjes en de nootjes over de oats, werk af met de kokosschilfers en de verse bessen en eventueel een extra vleugje agave, als het voor jou wat zoeter mag.

Ik zei toch dat je er amper werk aan hebt 🙂

Wist je dat?

De basis van de overnight oats kan je tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Heb je zin om je ontbijt te mealpreppen, maak dan alvast wat porties extra.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?