Recept overnight oats met appel

Overnight oats met kaneelappeltjes

De ochtenden zijn intussen al flink koud geworden… Hoog tijd om dat potje gemalen kaneelpoeder weer boven te halen.

Ik ben dol op de geur en de smaak van kaneel. Het brengt meteen wat gezelligheid en warmte in huis.

 

Ingrediënten

2 personen

Overnight oats

  • 60 g havermout
  • 200 ml plantaardige yoghurt (type Alpro Natuur)
  • 100 ml Alpro drink ‘haver – amandel’

Topping

  • 2 appeltjes, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl kaneel
  • blauwe bessen
  • maple syrup en/of notenpasta
  • gehakte noten of granola

Stappen

De avond voordien : 

Meng de havermout, de melk en de yoghurt door elkaar. Dek af en zet in de koelkast.

De ochtend zelf: 

Stoof de blokjes appel in een pan met antikleeflaag en een weinig water aan, samen met het kaneelpoeder, tot ze wat zachter zijn geworden, maar nog steeds genoeg ‘bite’ hebben. 

Verdeel de oats over 2 kommetjes. Doe hetzelfde met de appeltjes, de verse bessen. Werk je kommetje af met wat extra maple syrup of notenpasta, en granola of gehakte nootjes voor die extra crunch. 

Wist je dat?

De basis oats kan je tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Je kan dus meteen een grotere portie maken als je daar zin in hebt. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?