Juffrouw Toertjes logo
Pancakes

Pancakes

Hier is het vaste traditie om in het weekend pannenkoekjes te eten als ontbijt… Kleine pancakes, dunne crêpes, pannenkoekjes, gemaakt van tarwebloem, speltbloem, met havermout, banaan of appeltjes. Ik probeer graag nieuwe receptjes uit, soms met wisselend succes.

Deze kleine pancakes zijn een blijvertje.

Onze little miss sunshine heeft steeds een ‘reuzehonger’ als deze op de ontbijttafel verschijnen… Dus mijn mamahartje maakt dan altijd een vreugdesprongetje. En… ze zijn nog snel klaar ook! Ook niet onbelangrijk 😉

Wij eten ze graag met wat rood fruit, besjes, banaan, yoghurt en wat crunchy granola en als je het aan Amélie vraagt, dan hoort daar sowieso ook wat bloemsuiker bij… voor haar zoet- zoeter-zoetst 🙂

Ingrediënten

2 personen
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 200 ml melk
  • 1 eitje (eiwit en eigeel gescheiden)
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • snuifje zout

Stappen

Meng bloem, suiker, zout, melk en het eigeel in een kom goed door elkaar tot er geen klontertjes meer overblijven.

Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig onder het bloemmengsel.

Laat dit een 5-tal minuutjes staan.

Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur met een klontje boter.

Doe 1 sauslepel deeg per pannenkoekje in de pan. (Ik bak er meestal drie per beurt).

Bak de pannenkoekjes goudbruin en draai het pannenkoekje pas om als de onderkant gaar is. Bak ook aan de andere kant.

Serveer de pannenkoekjes met vers fruit en een schep lekkere yoghurt.

Weekend Vibes On Point 😉

Wist je dat?

Wil je wat meer vanillesmaak in de pannenkoekjes, dan kan je één eetlepel gewone suiker vervangen door vanillesuiker.

Extra fancy? Roer wat blauwe besjes door het beslag. Giet wat ahornsiroop over de pannenkoekjes als ze klaar zijn… LEKKERRRRRR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?