Juffrouw Toertjes logo
pindakaas-granola-01b

Pindakaas granola

Verwarring alom bij onze kleinste sping-in-t-veld hier over de benaming pinda’kaas’, gevolgd door een uitgesproken “maar eeeiiiih, dat lust ik niet hoor mama“.

Ik geef toe… ik begrijp haar verwarring. Misschien is dat één van de redenen waarom ik er tot voor enkele jaren geleden ook niet zot veel mee gewerkt heb.

Laat het me voor het gemak pindapasta noemen, de soort die is gemaakt van 100% noten zonder enige toevoeging, want laat ons eerlijk zijn, dat is gewoon de beste. Daarmee is hier thuis meteen ook de verwarring weg en kan die opgetrokken neus van mini-me ook weer vrij ademhalen.

Waar er alvast geen discussie rond bestaat is granola. We love it, althans deze die we zelf maken. Over aangekochte granola durven de meningen wel verdeeld zijn.

Om alvast niet iedere ochtend met hetzelfde ontbijt te starten, varieer ik graag met verschillende smaakmakers in mijn granola.

En twee keer raden, vandaag voegen we pindapasta toe.

Super lekker in combinatie met alpro yoghurt natuur, wat plakjes banaan en blauwe bessen!

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken
  • 100 g havermout
  • 80 g pindanoten (ongezouten en ongebrand), in stukjes
  • 40 g amandelen, in stukjes
  • 40 g zonnebloempitten
  • 40 g pompoenpitten
  • 85 g pindapasta ????
  • 20 g kokosolie
  • 4 el ahornsiroop
  • 2 tl vanille extract (Nielsen-Massey)
  • snuifje zout
  • 50 g gehakte pure chocolade

Benodigdheden

1 aluminium ovenschaal (23 x 33 cm) of een bakplaat, bekleed met bakpapier.

Stappen

Verwarm de oven voor op 150 graden, hetelucht.

Smelt de pindapasta samen met de kokosolie op een laag vuurtje in een steelpannetje tot beide gesmolten zijn. Zet het vuur uit en roer er de ahornsiroop door.

Meng intussen alle droge ingrediënten door elkaar in een ruime kom.

Voeg het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten, samen met het vanille extract en roer goed. Schep het mengsel over in je ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

Haal uit de oven en ga er voorzichtig even met een vork door. Laat verder afkoelen.

Van zodra de granola is afgekoeld, meng je er de stukjes pure chocolade door. Schep de granola over in een luchtdichte pot.

Wist je dat?

Granola kan je gemakkelijk tot 1 maand bewaren in een luchtdichte afgesloten pot. Schep de granola wel pas over als hij volledig is afgekoeld, anders wordt deze weer wak.

Deze granola is ook heel erg lekker als afwerking op een banana split… het is maar een ideetje he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?