Pompoen pancakes - blog-6626

Pompoen pancakes

Deze pancakes zijn heerlijk fluffy en hebben een lekkere kruidige smaak waar ik verzot op ben.

Ideaal om te maken op een koude ochtend. Dat is de perfecte start van de dag als je het mij vraagt.

Ingrediënten

2 a 3 personen
  • 100 g pompoenpuree
  • 70 g havermeel
  • 40 ml amandeldrink
  • 1 ei, eiwit en eigeel gescheiden
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl pumpkin spice kruiden
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout

Benodigdheden

pannenkoekenpan, staafmixer (om de pompoenpuree te maken)

Stappen

Klop het eiwit op in een kom met een handmixer en zet even opzij.

Meng in een tweede ruime kom alle overige ingrediënten goed door elkaar.

Spatel het opgeklopte eiwit door het havermoutbeslag.

Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan. Neem per pannenkoekje een flinke opgehoogde eetlepel beslag. Mij lukt het om 5 pannenkoekjes per keer te bakken.

Draai het pannenkoekje om zodra de onderkant goudbruin gebakken is. Laat ook de andere kant nog even kleuren.

Leg de pannenkoeken op een bord. Kuis de pan even uit met een stukje keukenpapier en begin opnieuw tot alle beslag is opgewerkt.

Serveer de pancakes met wat (plantaardige) yoghurt, verse bessen, compote en crunchy granola. If you like it sweet, drizzle dan nog wat extra ahornsiroop over de pancakes en … smullen maar!

Wist je dat?

Pompoenpuree maak je heel gemakkelijk zelf. Schil de pompoen en snijd in hapklare stukken. Stoom de pompoen gaar in circa 10 minuten, of tot je met een vork gemakkelijk door de pompoen kan prikken. Laat even afkoelen voor gebruik.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen schema gevonden.
Nieuwsbrief

Wil jij iedere maandag mijn nieuwste receptjes gratis in jouw mailbox ontvangen?